Nieuws uit de regio

17-07-2024 - Hallaar

De grootste mosseltent van Vlaanderen?

Van vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 juli verwelkomt KFC Molenzonen Hallaar iedereen in haar mosseltent op de parking van hun terrein aan de Spekstraat. “Of we nu de grootste van Vlaanderen zijn, durf ik niet te zeggen, maar alleszins veruit de grootste uit de uitgebreide regio”, aldus secretaris Ronny Dockx die op 5 dagen meer dan 3000 bezoekers hoopt te verwelkomen. Dit jaar zijn er enkele belangrijke nieuwigheden die het comfort van de vele bezoekers moeten verhogen. De opbrengsten zullen gebruikt worden op de club verder uit te bouwen, zeker nu ze de zekerheid van voorbestaan gekregen hebben omdat de gemeente Heist de terreinen heeft over gekocht van OCMW Lier.

De échte Zeeuwse mosselen

“We hebben voor het eerst gekozen voor een kadertent in plaats van de vroegere spantent”, vertelt Dockx. “Daarnaast voorzien we ook voor een terras voor degenen die graag buiten in het zonnetje willen zitten. Maar voor de rest behouden we onze succesformule met de eerste échte Zeeuwse mosselen van bodemcultuur. Voor niet van zeevruchten houdt, is er ook steak, vidé en koude schotel en natuurlijk ook pannenkoeken en ijs. Alles samen hebben we ongeveer 125 medewerkers in getouw om alles in goede banen te leiden, waarvan er al verschillende van in het begin van de week aan ’t werk zijn”. De tent is alle dagen open vanaf 17 u, op zondag vanaf 11.30 u.

De warmste club van Heist

Ronny Dockx weidt het succes van de Molenzonenmosseltent aan verschillende factoren: “We hebben een traditie van 35 jaar en zitten met ons evenement ook in een heel goede periode: in het begin zijn de mensen ‘wild’ om de eerste Zeeuwse mosselen te proeven. Maar daarnaast zijn wij ook een club die op veel sympathie van de bevolking kan rekenen, ook al omdat wij in het verleden wat problemen hadden, die nu gelukkig zijn opgelost. Wij zijn ook gegroeid van een club in ’t Spek, een wijk van Hallaar, naar een vereniging die ook buiten de eigen dorpsgrenzen op supporters kan rekenen. Wij zijn niet voor niks drie jaar op de ‘Warmste club van Heist’ op de jaarlijkse Heist Loopt Warm in december.”

Graag een kunstgrasveld

Nu de gemeente Heist de gronden heeft aangekocht, heeft het Molenzonenbestuur al plannen voor verdere investeringen. Het eerste toekomstproject is een kunstgrasveld, vooral omdat het B-veld regelmatig onder water stond de voorbije periode, wat vooral voor de jeugdafdelingen de trainingsmogelijkheden beperkte. Daartoe is er nu een bodemonderzoek over een periode van 10 tot 12 maanden waarbij om de 14 dagen het grondwaterpeil gemeten wordt.

Promotie naar 2de provinciale

Sedert een tiental jaar wordt er bij KFCM veel ingezet op jeugdwerking wat nu zijn vruchten begint af te leveren. “Voor het volgende seizoen hebben we een 80-tal seniors, waarvan de helft jonger dan 21 jaar, maar praktisch allemaal ‘eigen volk’,” aldus een trotse Dockx. “Daarom hebben we ook een reeks ingeschreven bij de provinciale reserven, zodat we met U21, de gewone reserven en de 1ste ploeg vier seniorenteams hebben. Die worden geleid door Stef Van Campenhout, samen met Jelle Van Doninck, wat ook weer wijst op onze lokale gebondenheid. Vorig seizoen hebben we de eindronde gespeeld in 3de provinciale, maar de promotie uiteindelijk niet gehaald, wat dit jaar toch weer onze doelstelling is”.

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier