Nieuws uit de regio

16-07-2024 - Wiekevorst

Ronde van Wiekevorst wordt sportief volksfeest

Op 22, 24 en 27  juli is er de derde editie van de Ronde van Wiekevorst, een gezamenlijke organisatie van RAAK Wiekevorst (voormalig KWB) en de joggingclub Team Wiekeveust.  Door die samenwerking belooft de loopwedstrijd voor kinderen nog grootser  en feestelijker te worden met als afsluiter op 27 juli De 10 km van Wiekevorst. Deze wedstrijd is de 4de manche van het Heists Joggingcriterium waarbij lopers keuze hebben tussen 5 en 10 km.

Drie dagen vol plezier en sport

Kinderen uit alle omliggende gemeenten zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze sportieve driedaagse. De loop is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf geboortejaar 2020 tot en met 2012. De verschillende etappes vinden plaats op:
•             22 juli op de Kapelledijk (18.30u)
•             24 juli in de Advokatestraat (18.30u)
•             27 juli in de Dalstraat (16.00u, Zaal Sint Jan)

Er worden afstanden gelopen van 60 m voor de jongsten tot 600 m voor de kinderen van 6de leerjaar. Elke dag is er een stuk fruit voor de jonge atleten en iedere jonge deelnemer die minimaal twee van de drie dagen meeloopt, ontvangt een prachtige prijs tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de slotdag. Dat kan dankzij een uitgebreide serie sponsors die de organisatoren bijeen gebracht hebben.

De jogging van Team Wiekeveust

De afsluitende 10 km van Wiekevorst wordt dit jaar gelopen op een vernieuwd parcours en gebeurt met een tijdsregistratie zodat iedereen zijn eigen prestatie kan inschatten. De jogging maakt deel uit van het Joggingcriterium Heist-op-den-Berg waarbij iedereen die aan minstens 4 van de 6 wedstrijden heeft deelgenomen een Heist-bon krijgt van 10 euro.  De volgende manches van het criterium zijn de Stratenloop op Booischot-statie op 5 augustus en De Hei Loopt in Pijpelheide op 8 september. De criteriumprijs kan opgehaald worden in De Sporthal aan de Lostraat  tijdens de openingsuren van 11 september tot 30 oktober 2024.

Een feest voor iedereen

De organisatoren hopen van de 'Ronde van Wiekevorst' is niet alleen een sportief evenement te maken, maar ook een groot volksfeest. Langs de routes worden vele toeschouwers verwacht om de lopertjes toe te juichen. Een tapwagen voor frisse pintjes, een hamburgerkraam, een ijskreemstandje  en springkasteel maken van elke loopdag een waar feest voor het hele gezin. Ze hopen op een massale opkomst en kijken ernaar uit om samen met alle Wiekevrostenaren van dit evenement een groot succes te maken.

De inschrijvingen zijn geopend en kunnen eenvoudig online via de www.kwbwiekevorst.be/ronde

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier