Nieuws uit de regio

14-07-2024 - Heist-op-den-Berg

Wanneer komt Heist Loopt terug?

In de laatste gemeenteraad  vroeg Eric Verbist (CD&V) zich af waarom de populaire joggingwedstijd Heist Loopt niet meer georganiseerd wordt. De voormalige schepenhad met zijn advocatenkantoor  regelmatig een mooi team in de wedstrijd die steeds de laatste zondag van augustus werd georganiseerd. “Tot mijn spijt moet ik vaststellen dat evenementen die zorgden voor ‘verbondenheid’ tussen de Heistenaren en die Heist op de kaart zette, zoals de Landbouwdag, de Kerstmarkt en Heist Loopt niet meer georganiseerd worden. Ik pleit ervoor dat de gemeente de teloorgang van dergelijk belangrijk sportief en participatief evenement moet beletten door de hand uit te steken naar de organisatoren”.

Bart De Waver en Kris Peeters in Heist

“Wie kan er prat op gaan dat ze, buiten de stad Antwerpen, zowel Bart De Wever als Kris Peeters aan de start kregen van hun loopwedstrijd? Heist Loopt had niet alleen in de eigen gemeente een hoog aanzien maar zorgde ook voor de bijzondere uitstraling tot ver buiten de gemeentegrenzen. Het spektakel werd zo groot dat het niet meer te behappen viel door Gert Vercammen en zijn collega’s van Rotary. Ontzettend jammer vind ik dit en dit samen met zovele Heistenaars!”

Zelf handen uit de mouwen steken

Verbist vraagt dus een proactieve houding van de gemeente naar volgend jaar toe door ondersteuning  en geeft verschillende mogelijkheden die het nieuwe bestuur van volgende jaar kan doen om Heist Loopt nieuw leven in te roepen:   financieel, terbeschikkingstelling van gemeentelijke vrijwilligers, publieke oproep naar sportverenigingen voor vrijwilligers, inschakelen van een professionele organisatie als  Golazo, het zijn volgens Eric Verbist allemaal mogelijkheden die kunnen onderzocht worden. “Ik ben bereid als vrijwilliger volgend jaar te helpen en ik wil bij deze iedereen oproepen om zich kandidaat te stellen bij de organisatoren”, aldus Verbist

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier