Nieuws uit de regio

23-06-2024 - Booischot

Tim vertelt over het verdriet van de tandenfee

Alleenstaande vader Tim Meylemans vertelde ’s avond verhalen aan de zijn dochter Lize: ‘meisjesdromen om haar nachtmerries te doen verdwijnen’. Eén van dei verhalen die hij verzon ging over een tandenfee met verdriet.  Dat vond Lize, en ook haar papa, zo’n mooi verhaal dat besloten werd om het uit te schrijven tot een boek. Het werd uiteindelijk ‘De Tandenfee is verdrietig’, een meelees-kinderboek om voor te lezen, maar dat kleine lezertjes zelf ook kunnen lezen. Illustraties zijn van Elisabeth Van Dyck.

Leefwereld van 6- tot 8-jarigen

“Ik heb ook nooit eerder een boek geschreven, maar al wel veel verhaaltjes vertelt aan mijn dochter”, vertelt Tim. “De tandenfee is een heel belangrijk item in de leefwereld van 6-jarigen en zo ook bij mijn dochter. Ik vertelde haar het verhaal van een tandenfee die verdrietig was omdat er geen uitgevallen tandjes onder het hoofdkussen werden gevonden. Het verhaal sloeg zo aan dat ik uitgeverij Stokstaartje contacteerde om er een boek van te maken.  Mijn dochter is er alvast mee in de wolken”.

Voorlezen én zelf lezen

De tekeningen in het boek van Elisabeth Van Dyck, een achternicht van Tim. De samenwerking kwam echter heel toevallig tot stand. “Ik deed een oproep op Facebook op zoek naar een illustrator voor het boek en kreeg toen reactie van de mama van Elisabeth, een ‘vriend’ op Facebook” De tekeningen van Elisabeth zijn vooral kleurrijk en een sterke ondersteuning van het verhaaL Tim Meylemans maakte er een ‘meeleesboek’ van met een stevige harde kaft. Op elke linkerpagina staat een stukje van het verhaal, dat mama of papa kunnen voorlezen. En op elke rechterpagina staat een korte tekst op niveau van het kind, dat dan ook een stukje kan meelezen.

Als het aanslaat plant Tim misschien nog wel een boek: “Dat zou ik dan echt samen met mijn dochter Lize maken en zal gaan over ‘gevoelens’. Een eerste deel staat al op papier, maar of het er komt, staat nog niet vast.”
Het boek ‘De Tandenfee is verdrietig’ kost 21 euro. Je kan het bestellen via de webpagina www.timmeylemans.be of via elke boekhandel in Vlaanderen.

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier