Nieuws uit de regio

12-06-2024 - Heist-op-den-Berg

Weer mooie erkenning voor Heistse sportdienst

Het Heistse team Sport en Jeugd heeft weer een mooie onderscheiding gekregen: van Sport Vlaanderen hebben ze de award ‘Gouden VIP2024-gemeente gewonnen. Heist-op-den-Berg kreeg die erkenning omdat het activiteiten en initiatieven organiseerde rond de Olympische Spelen die voldeden aan de criteria van Sport Vlaanderen. Deze zomer gaan heel wat Vlaamse topsporters naar Parijs om hun sportieve doelen te bereiken. Om die atleten te steunen en aandacht te geven aan de Olympische Spelen, vroeg Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten om mee te doen aan de VIP2024-uitdaging.

Veel aandacht voor sport in al zijn facetten

Team Sport en Jeugd zette zich flink in voor de VIP2024-uitdagingen. Op een jeugdolympiade tijdens een sportkamp testten ze kinderen op een laagdrempelige manier op hun Olympische vaardigheden. Ze ondersteunden ook lagere school De Groeituin bij het organiseren van een olympiade. Ook de buitenspeeldag kreeg een Olympisch thema, dankzij de leerlingen van het vijfde jaar Sportbegeleiding van het Heilig-Hartcollege. Ze organiseerden activiteiten zoals een Britatlon, Olympisch knutselen, een wereldbaltornooi en een Olympische wandelquiz. Het zorgde voor een geweldige buitenspeeldag. De VIP2024-promotiecampage stond volop in de schijnwerpers op sociale media en in de sporthallen. De Olympische ringen kregen bijvoorbeeld een prominente plek voor De Sporthal.

Voorbeelden zetten aan tot sporten

Topsport en succesvolle prestaties, zoals te zien bij de Olympische Spelen, inspireren kinderen en jongeren om zelf ook te gaan sporten. Vanuit die brede basis worden talenten ontdekt en geselecteerd om door te stromen naar topsport. Zo versterken topsport en breedtesport elkaar, ook lokaal in Heist-op-den-Berg. De gemeente zet doelbewust in op die wisselwerking tussen topsport en breedtesport. Dat gebeurt door verenigingen financieel, inhoudelijk en logistiek te ondersteunen en door promotie zoals deelname aan de VIP2024-campagne.

 

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier