Nieuws uit de regio

15-04-2024 - Heist-op-den-Berg

Feest van de Heistenaar voor 'hart'veiligheid

In De Sporthal werd de opbrengst van het Feest van de Heistenaar (van vorig jaar september) bekend gemaakt door burgemeester Jan Moons: de organiserende vzw schenkt bijna 20.000 euro aan de gemeente om er AED Automatische Externe Defirbilator) toestellen mee te financieren. Heistse scholen, verenigingen en parochiezalen zullen er vanaf mei eentje kunnen aanvragen bij Team Sport en Jeugd. Ook de nieuwste editie van het Feest van de Heistenaar werd aangekondigd: van 19 tot 22 september, opnieuw in een spiegeltent op het Cultuurplein.

Overal een AED-toestel

Om de verdeling van 19.892 euro voor AED apparaten mogelijk te maken, wordt in mei een nieuw subsidiereglement ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat reglement voorziet de ondersteuning van de aankoop van een vast AED-toestel met buitenkast en dat voor een maximumbedrag van 1.500 euro. De aankoop is mogelijk bij een zelf gekozen leverancier of via Defibrion. Die leverancier biedt een aantrekkelijk prijsvoorstel voor Heistse scholen, verenigingen en parochiezalen in het kader van dit project. Mogelijk wordt dat aangevuld met lessen over de werking van het toestel en reanimatiecursussen.

Feest van en voor de Heistenaar

Jan Moons stelde ook de volgende editie van het Feest van de Heistenaar voor, opnieuw op het Cultuurplein en gelijktijdig met het Herfstfestival in de Bergstraat. “Omdat we willen organiseren voor een zo breed mogelijk publiek, is het opnieuw een feest van 4 dagen, van 19 tot en met 22 september, en opnieuw in een grote spiegeltent in het centrum van Heist”, vertelt Moons. Op donderdagavond is er een netwerkevent, met Kamal Karmach die op humoristische wijze nuttige bedrijfs-economische tips komt geven.  Vrijdag is er vanaf 18 u de Afterworkparty en Heistse dj’s en Pat Krimson. Zaterdagnamiddag is er kinderanimatie met kinderdisco, een meet & greet met Bumba en grime die door het succes van vorig jaar extra versterkt wordt. Zaterdagavond is voor de jeugd, met nieuwe lokale dj’s en headliner dj F.R.A.N.K.

Dancing Fabiola herleeft

“Wat vorig jaar het meest in de smaak viel wordt zondagmiddag hernomen ‘Terug naar dancing Fabiola’, met dj Hans. Vijf minuten na de opening van de spiegeltent zaten alle boxen van de spiegeltent al vol”, weet Jan Moons nog “De laatste uitbater van dancing Fabiola, Jos Verstrepen, heeft toen zijn lievelingsnummers gedraaid met misschien komt hij dat dit jaar ook weer doen”. Ook dit jaar zal de opbrengst gaan naar de ‘hart’veiligheid van de Heistenaar.

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier