Nieuws uit de regio

14-04-2024 - Heist - Zonderschot

Casa di Colore zoekt grond om te bouwen

Casa di Colore is een groep ouders van mensen met een meervoudige beperking. Eén van de voortrekkers is Gert Dupont uit Heist-op-den-Berg en zijn zoon Janosch. Samen met enkele ouders die in hetzelfde schuitje zitten is hij al 6 jaar op zoek naar een grond om een kleinschalige zorgvoorziening te bouwen. “In Heist-op-den-Berg is namelijk geen voor opvang mensen met een ernstige meervoudige beperking en dus ook niet voor mijn zoon Janosch”, aldus Dupont “Met een bevolking van meer dan 44000 inwoners is dat ontoelaatbaar”. Na aanvragen en afwijzingen van verschillende locaties, heeft Casa di Colore nu haar zinnen gezet op een terrein in de Blokstraat te Heist-Zonderschot, maar ook daar krijgen ze geen groen  licht. Casa di Colore kreeg enkele jaren al een gift van 25.000 euro van De Schapenstal in Heist-Zonderschot.

Telkens deksel op de neus

Casa di Colore is al 6 jaar op zoek naar een vestigingsplaats en had onder meer een oogje laten vallen op de remise van het Hof van Laken in Booischot, maar het gemeentebestuur koos voor een horecazaak. Een andere optie was de Heuvelstraat, maar dat terrein was uitsluitend bestemd voor ééngezinswoningen. Ook Hof ter Borght in Westmeerbeek kwam in zicht, maar dat bleek veel te duur. In de Cardijnlaan kon geen overeenkomst gevonden worden met de Huisvestingsmaatschappij.

Terug naar de Blokstraat

“Sinds 2018 lopen er gesprekken met de gemeente Heist-op-den-Berg in onze zoektocht naar een streepje grond om onze plannen op te realiseren,” aldus Dupont  “Tot op vandaag zijn we niet verder gekomen dan “we zijn uw project zeer genegen maar…"  In 2021 dienden we een erfpachtaanvraag in voor een braakliggend perceel in woongebied in de Blokstraat, eigendom van de gemeente. We kregen helaas het deksel op de neus en we werden met enkele bedenkelijke argumenten wandelen gestuurd.Nu, 3 jaar en 4 alternatieve pistes later,  wil Casa di Colore dit dossier opnieuw openen.

Zonderschot is hot

Een vestiging op ’t Zonderschot heeft de voorkeur omwille van de levendige gemeenschap in het  kleinste Heistse kerkdorp, een bruisende gemeenschap met enthousiaste vrijwilligers en een groene, rustige omgeving geschikt voor mooie wandelingen De initiatiefnemers onderzochten de verschillende argumenten om te weigeren een erfpacht te geven voor het terrein en hebben specialisten geraadpleegd om die te kunnen weerleggen. Eerder werd de bouw van sociale woningen op het terrein al gekelderd door de buren, maar een opvanghuis is de buurt wel genegen. Natuur en Bos is akkoord met het rooien van de kleine bomen, mits compensatie.  Het bouwen op ‘de tweede lijn’ gebeurde ook al andere plaatsen in Heist en het Bijzonder Plan van Aanleg, waar de dienst Leefomgeving naar verwijst, blijkt op het naastgelegen Chiro-terrein te slaan.

‘Al zes jaar op zoek naar een stukje koninkrijk’

Om te voorkomen dat ze opnieuw met een kluitje in het riet gestuurd worden, willen ze met de nodige toeters en bellen hun vraag kracht bij zetten: Ze maakten alvast een ‘brief aan de koning’ filmpje dat via Facebook toch al goed is voor een slordige 37000 views.  https://www.facebook.com/100010710792524/videos/3622896381256760/
 of via Youtube: https://youtu.be/DsFenAUpetg?si=SCdRkB3cEDnU4u28

 

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier