Nieuws uit de regio

30-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Heist leert schoonmaken

De vraag naar extra handen in de schoonmaaksector blijft groot en schoonmaker of -maaktster blijft een knelpuntberoep. VDAB organiseert regelmatig workshops ‘schoonmaken’ en om die zo laagdrempelig mogelijk te maken, worden de cursussen aangeboden in Cultuurcentrum Zwaneberg te Heist. Deze workshops zijn gratis voor werkzoekenden en werknemers. Doelstelling is de deelnemers laten proeven van de job van een echte schoonmaker en hun competenties op het vlak van schoonmaak verbeteren.

‘Schoonmaken’ kan je leren

Aangezien er tijdens de workshops vooral wordt ingezet op het versterken van de vaardigheden die noodzakelijk zijn in de job van schoonmaker bij mensen thuis, wil VDAB er ook voor zorgen dat zijn opleidingsaanbod even laagdrempelig is als de job zelf. Nog tot 5 april worden de workshops aangeboden in Heist op den Berg. De workshops zijn onverdeeld in verschillende modules:  Leef- en werkruimtes schoonmaken - Ramen, deuren en verticale oppervlakken schoonmaken - Sanitair en badkamers schoonmaken - Schoonmaken: plannen en organiseren van je werk.

Kan Iedereen poetsen?

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “Schoonmaker bij mensen thuis staat bovenaan in de top 10 van knelpuntberoepen. Het is dan ook een enorme uitdaging om goede kandidaten te vinden. Er wordt nog te vaak gedacht dat iedereen wel kan poetsen, maar dat is een misvatting. Daarom willen we met deze workshops deelnemers warm maken voor een job in de schoonmaak. Tegelijkertijd zetten we in op een duurzame tewerkstelling door de workshops ook open te stellen voor werknemers.”

Eva Van den Brande, schepen van Werk: “We willen mensen stimuleren om (opnieuw) aan de slag te gaan. Want werk is zoveel meer dan een inkomen. Het zorgt voor een sociaal netwerk, meer zelfontplooiing en betrokkenheid in onze maatschappij. Daar zetten de workshops op in: samen werk maken van werk.

Voor meer info: bel Sandra Van Loo op 0474 27 00 69 of  mail sandra.vanloo@vdab.be

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier