Nieuws uit de regio

01-03-2024 - Schriek

Heistse geschenkcheque gaat digitaal

Op zondagvoormiddag merk je dat je nog geen cadeau hebt voor de babyborrel in de namiddag. Geen nood: vanaf 1 maart kan je digitaal een Heistbon aanmaken, de cadeaucheque die in meer dan 100 Heistse handelszaken wordt aanvaard. Bij Elektro Van Dessel in Schriek werd de Heistbon voorgesteld, die vanaf nu de Heistse geschenkcheque vervangt, ook al omdat gebleken is dat elektrozaken op de eerste plaats staan voor het verzilveren van de cadeau. Dat ging allemaal gepaard met een nieuw logo en originele branding van shoppen in Heist: ‘Een berg aan berg aan shoppingplezier vind je hier’.

Adieu Heistse geschenkcheque

De allerlaatste Heistse geschenkcheques werden nog uitgegeven op de jubilarissenviering van 1 maart, omdat de betrokken ambtenaar ze al een dag op voorhand had klaargemaakt omwille van een dagje verlof. Dat is trouwens één van de redenen van het digitaliseren van de het Heistse cadeau: het vroeg een berg werk om alle cheques, in te zamelen, te controleren en uit te betalen, goed voor een omzet van ongeveer 200.000 euro per jaar aan 165 deelnemende handelaars. Een ander voordeel is dat je de hele cheque niet in een keer hoeft op te gebruiken. De oude Heistse geschenkcheques blijven nog wel geldig tot 28 februari 2025.

Een gepast cadeau voor iedereen

Een Heistbon kan je bestellen op www.heistbon.be wanneer je dat zelf wil, voor maximum 150 euro per stuk. “Maar je kan er natuurlijk ook meerdere aanvragen”, vertelt economieschepen Eva Van den Brande. “Je kan de cheque dan afdrukken, maar ook digitaal, bijvoorbeeld via Whatsapp, aan iemand cadeau doen. Voor wie niet zo computer-minded is, blijven de gewone verkooppunten nog wel geldig: het Toerismekantoor in de Postweg, De Bus van de bib, het Cultuurcentrum Zwaneberg en het onthaal van het gemeentehuis. Daar krijg je dan in een mooie geschenkverpakking een kaartje met een QR-code die de handelaar kan scannen en maandelijks worden de cheques uitbetaald aan de Heistse ondernemers.”

Een berg aan winkelplezier

Van den Brande doet nog een oproep aan de Heistse handelaars om zich te laten registreren in de lijst van deelnemende zaken die op de gemeentelijke website en www.shoppeninheistopdenberg.be te raadplegen is. Ook wie eerder de Heistse geschenkcheque aanvaardde, dient dat om administratieve redenen opnieuw te doen. Blijkbaar zijn elektrozaken het meest gegeerd voor geschenkcheques, gevolgd door een juwelier in de Bergstraat  en de Heistse supermarkten. Nu al zijn er 165 handelaars die de Heistbon als betaling aanvaarden in Hiest-op-den-Berg, een berg aan winkelplezier

 

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier