Nieuws uit de regio

11-01-2024 - Heist-op-den-Berg

Sneeuwwitte Jassen in het Heists Kamertoneel

‘Een stagiaire stapt een psychiatrische instelling binnen’, Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar het is de aanzet van de nieuwste productie van SHAKE, de jongerenafdeling van het Heists Kamertoneel. Vrijdag 12 januari gaat ‘Sneeuwwitte Jassen’, het frisse, knotsgekke stuk in première in het theater aan de Kattestraat te Heist, met voor de 25ste keer Cynthia Van den Brande als regie-assistente. Op het podium staan 15 jongeren die het beste van zichzelf geven en onder meer veel zondagochtenden hebben opgeofferd om te repeteren.

‘Prettig gestoord’

‘Sneeuwwitte Jassen’ is en rollercoaster van onverwachte en absurde situaties, maar wil de maatschappij ook een spiegel voorhouden. Als is deze spiegel misschien wel een lachspiegel… Het stuk werd geschreven door Tom Bruynooghe uit Oudenaarde, in het dagelijks leven leraar latijn en grieks, maar voor de rest hevig gebeten door de toneelmicrobe. Vorig jaar speelde de HKT-jeugd van hem het fel gesmaakte ‘Odypoes’. De regie is in handen van Lierenaar Tuur Ceulemans, ook leraar maar dan Nederlands-Engels en naar eigen zeggen ‘prettige gestoord’: “de grootste aap die zit van voor en doet de zotste kuren voor…”

Een kwart eeuw jongeren begeleiden

Op de planken ziet u Eliano Chika, Emile Mertens, Ezra Verhaegen, Fien Dyck, Floor Van Casteren, Hannah Welters, Karlijn Verhaegen, Kasper Belmans, Lie Milis, Lotte Van den Bruel, Nore Le Page, Nore Van Hool, Rhyss Van Nuffelen, Sien Huybrechts en Stan Verhaegen. Die worden in de hand gehouden door Cynthia Van den Brande (met behulp van Sien). Cynthia kwam jaren geleden bij  het Heists Kamertoneel aankloppen met de vraag of zij er stage kon doen voor haar opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen. “Toevallig lief er net een jeugdproject, samen met de Heistse bib en ik mocht fungeren als assistent en begeleider van de jonge acteurs,” vertelt Cynthia over het begin van haar carrière. “Nadien voelde ik de nood van sommige jongeren om meer rond toneel te doen en zo ontstond de HKT-jeugd, later omgedoopt tot SHAKE. Vanuit mijn studies was mijn doel: iets kunen betekenen voor die jongeren, hen steunen in de moeilijkheden die ze in het tienerjaren ervaren. En van daaruit bouwen naar iets moois, een gezamenlijk project waar iedereen het beste van zichzelf kan geven zonder bang te zijn om uitgelachen te worden. Hechtheid, vriendschap, respect, er zijn voor elkaar,… vormen de pijlers van SHAKE. Het vormt de basis van wat het publiek te zien krijgt als we op de planken staan” . 25 jaar geleden was Cynthia amper ouder dan de groep, nu is ze de SHAKE-mama en dat hoopt ze nog lang te zijn.

Sneeuwwitte Jassen wordt opgevoerd op vrijdagen 12 – 19 en 26 januari en op zaterdagen 13 – 20 en 27 januari, telkens om 20 u en op zondagen 21 en 28 januari om 15 u. Kaarten reserveren op www.heistskamertoneel.be of telefonisch op 0470 86 17 79.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Speciale promoties Check het hier