Nieuws uit de regio

03-10-2023 - Heist-op-den-Berg

Carmina Burana met het Koor van de Europese Unie

Om haar 10-jarig bestaan te vieren pakt de Heistse concertvereniging uit met een bijzonder prestigieus concert op zaterdag 14 oktober om 20 u en zondag 15 oktober om 15 u in CC Zwaneberg. Voor de opvoering van Carmina Burana hebben ze ondermeer het Koor van de Europese Unie uitgenodigd. Samen met het Arenbergkoor, het koor Omnia Cantica, en het Jeugdkoor van de Academie Muziek-Woord-Dans, de solisten en het Diamond Symphonic o.l.v. André Walschaerts, (alles samen 300 muzikanten)  brengen zij het monumentale Carmina Burana van Carl Orff.

Carmina Burana is een compositie van Carl Orff (1895-1982) die in 1937 in de opera van Frankfurt in première ging. Inspiratie vond Orff in de middeleeuwse teksten, ontdekt in de Benediktijnerabdij van Beuern in 1803, staan vol kritiek op de wereldlijke en kerkelijke overheid en bezingen met een aardse humor de geneugten van de natuur, de taverne, de liefde en lust. "Wein; Weib und Gesang” zou Johann Strauss het noemen. Het is van alle tijden….Orff schreef het stuk origineel voor solisten, koor, twee vleugels en slagwerk. Later herschreef hij de instrumentatie van "Carmina Burana" voor een geheel symfonieorkest.

Het Koor van de Europese Unie dat voor de eerste keer in Heist optreedt,  werd opgericht in 1958, na de ondertekening van het verdrag van Rome.  Zijn doel is om het erfgoed van grote klassieke componisten te behouden en de universele taal van de muziek te gebruiken als koppelteken tussen de mensen in Europa en de wereld. Het koor met 80 zangers uit 20 verschillende landen toont in Brussel het Europese multiculturalisme en wordt regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan grote Europese evenementen, zoals de uitbreiding van de Europese Unie tot 27 landen. Het Diamond Orchestra staat als gewoonlijk onder leiding van de voormalige directeur van de Heistse academie André Walsschaerts. Die Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord en Dans helpt ook mee aan de uitvoering. Zangsolisten zijn Joris Derder (bariton), Joke Cromheecke (sopraan), en Laurens-Alexander Wyns (tenor). Eline Hadermann geeft duiding.

Tickets en info: tel 015/25.07.70 en on line via www.zwaneberg.be. Tickets in voorverkoop aan 30 euro.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier