Nieuws uit de regio

17-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Heist loopt weer warm

Het traditionele Heist Loopt en Zingt in de zomer is helaas niet meer, maar de wintereditie Heist Loopt Warm staat alvast terug geprogrammeerd voor 15 december 2023. Start en aankomst blijven hetzelfde onderaan de Heistse berg op het gouden kruispunt maar onderweg zijn er enkele leuke nieuwe locaties waaronder de vernieuwde Heistse academie en de basisschool ’t Wensbos in de Frans Coeckelbergsstraat.

3000 deelnemers

In 2017 liep Heist voor de eerste keer warm voor de gezelligste en sportiefste avondactiviteit voor het goede doel. En 6 jaar en enkele coronapauzes later doen ze het opnieuw met een feesteditie voor de 5de uitgave van Heist Loopt Warm. Vorig jaar was het een bijzonder geslaagd evenement met niet minder dan 3000 deelnemers die genoten van enkele nieuwe highlights op het parcours zoals de oude cinema Flora. Editie 2022 bracht ongeveer 6500 euro op die geschonken werd aan de Warmste Week van Studio Brussel en aan het nieuwe nachtverblijf Nethedal aan de Werftsesteenweg in Heist-station.

Nieuwe locaties

Ook voor de editie 2023 wil de organisatie met enkele nieuwe attracties op de proppen komen. Een toertje door de pas vernieuwde Heistse academie en langs de basisschool ’t Wensbos staat alvast op het programma. De goede doelen van dit jaar zijn dezelfde als vorig jaar:  DWW fonds van Stu Bru  en Nethedal. De organisatie hoopt vooral op lokale bedrijven en verenigingen die als groep inschrijven. “Bovendien kan je op één rondje van 2,5 km niet àlle mooie plekjes en activiteiten ontdekken. Misschien moet je wel 2 of meer rondjes boeken om alles goed te kunnen opnemen,” aldus organisator Gert Vercammen.

DWW en Nethedal

Samen vlammen voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind: Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom zal De Warmste Week vlammen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen.

Het nachtverblijf Nethedal op Heist Station is open sinds 1 juni 2023. Er wonen nu 11 personen met een mentale beperking in het nachtverblijf. Maar het is nog niet helemaal klaar. Voor de afwerking en de dagelijkse werking van zowel het dagcentrum in Booischot als het nachtverblijf in Heist zijn nog belangrijke budgetten nodig. Jouw sportieve Heist Loopt Warm bijdrage kan daarbij helpen. Inschrijven kan al vanaf nu via www.heistlooptwarm.be waar je ook alle instructies vindt.

 

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier