Nieuws uit de regio

12-09-2023 - Hallaar

Open deur bij Heistse brandweer

Welk kind droomt er niet van om later brandweerman te worden? Op zondag 17 september kan je dat in de Brandweerpost Heist-op-den-Berg van Rivierenland aan de Broekstraat in Hallaar al een keer komen uitproberen. Tussen 10 en 17 u houden de pompiers open-deur-dag met een uitgebreide reeks activiteiten en demonstaties maar ook info voor wie écht als brandweervrijwilliger aan de slag wil. “En dat mogen zowel heren als dames zijn”, zegt brandweervrijwilliger Kevin Claes.

Voor kinderen en grote mensen

“Heel populair  bij de kinderen zijn de ritjes met de brandweerwagen”, vertelt Claes, zelf al vele jaren actief al vrijwilliger, “maar papa of mama mag natuurlijk ook mee. Om te oefenen hebben we blushuisjes die de kinderen met een kleine spuit zelf mogen blussen. Maar we hebben ook serieuze demonstraties zoals het doven van een brandende frietketel, van het klimteam en we laten ook zien hoe we slachtoffers bevrijden uit een autowrak. Onze preventiedienst toont welke maatregelen je allemaal kan nemen om een brand te voorkomen. Voor de gelegenheid is zelfs de spoormaatschappij Infrabel aanwezig met een preventie-actie tegen spoorlopers”.

Brandweervrijwilligers gezocht

De open-deur-dag is niet alleen om de werking van de pompiers in de kijker te zetten, maar ook als teaser voor de aanwerving van nieuwe vrijwilligers. Kandidaten kunnen al een keer op een hoge brandweerladder kruipen om te zien of ze geen hoogtevrees hebben. “Het klinkt misschien cliché, maar medemensen helpen , geeft bijzonder veel voldoening”, geeft Kevin aan als zijn motivatie om vrijwilliger te zijn “Je krijgt veel terug van de maatschappij en natuurlijk is er ook de kameraadschap onder elkaar. Dat is ook nodig, want je moet te allen tijde op elkaar kunnen betrouwen” . Op 25 september om 19 u is er in de kazerne te Hallaar een Hier-word-je-pompier-avond waarvoor je kan inschrijven op www.brandweerzonerivierenland.be. “Bij de verpleegkundigen zijn verschillende vrouwen en vroeger hadden we ook enkele dames bij de pompiers, maar ja, die hebben bijvoorbeeld kindjes gekocht, zodat Heist nu een mannelijk korps is. Maar we hebben nog steeds aparte kleedkamers voor dames.”

Verhuis kazerne

Om de aanrijtijden naar sommige gebieden in te korten, zou de kazerne van de Broekstraat best verplaatst worden. Voorlopig is een nieuwe inplantingsplaats voorzien aan de Westerlosteenweg, op de aansluiting van de Rondweg. Die moet echter eerst helemaal aangelegd zijn, zodat de eigenlijke verhuis nog wel enkele jaren op zich zal laten wachten.

Op de open-deur-dag zijn drankjes, hamburgers en hot-dogs verkrijgbaar. Parkeren kan in de Moutstraat, maar het is meer ecologisch als je met de fiets komt.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier