Nieuws uit de regio

14-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Feest van de Heistenaar

Het Feest van de Heistenaar, vorig jaar voor het eerst in Hof ter Laken maar een beetje uitgeregend, gaat dit jaar door in een 600 m² grote spiegeltent op het Cultuurplein. Van 14 tot 18 september staat er heel wat te gebeuren, met aandacht voor verschillende doelgroepen. Van het bedrijfsleven op donderdag, over Gunther Neefs-fans op vrijdag en fuivende jongeren op zaterdag tot liefhebbers van voormalig dancing Fabiola op zondag. De opbrengst gaat dit jaar naar extra AED-toestellen in de gemeente en gratis opleidingen om deze levensreddende apparaten te kunnen gebruiken.

Een hart voor Heist

“Vorig jaar hebben we het concept van het Bal van de Burgemeester in een nieuw jasje gestoken”, begint burgemeester Jan Moons het verhaal. “Aangezien het weer vorig jaar spelbreker was, kozen we nu voor een spiegeltent.  De bedoeling was oorspronkelijk om ze in de noord-zuid richting te zetten, maar omdat de parking van het Cultuurplein meer dan een meter afhelt, moesten ze in de andere richting worden geplaatst. Dit feestweekend gaat letterlijk door in het kloppend hart van onze gemeente, en daaraan koppelen we ook ons goede doel dit jaar: Omdat een hartstilstand een acuut gevaar betekent, willen het aantal plaatsen met AED-toestellen verdubbelen met 6 extra locaties en we zullen 600 mensen een gratis opleiding van 2 uren geven (leren reanimeren en het gebruik van het AED-toestel) Op die manier kunnen we meer levens redden en een veiliger gemeente garanderen,” aldus Moons.

Niels Albert brengt je naar een hoger doel

In dat kader heeft de burgemeester voor donderdag 14 september Niels Albert uitgenodigd die in 2014 zijn sportcarrière vroegtijdig moest beëindigen wegens hartritmestoornissen. Op het business event komt Albert vertellen hoe hij na zijn sportloopbaan een zakencarrière in de fietsbranche uit de grond stampte en nu al 14 personeelsleden heeft. Moderator van de avond is Stef Wijnants en TMRV (Tijl & Victor) zorgen voor de muzikale noot. Inschrijven voor deze netwerkavond kan via www.feestvandeheistenaar.be . Alle andere evenementen van het Feest van de Heistenaar zijn gratis.

Heist Danst

Op vrijdag 15 september is in de feesttent van 18 tot 20 u het personeelsfeest van de meer dan 600 gemeentemambtenaren, maar vanaf 20 u is er gratis ambiance voor iedereen met authentieke Heistse dj’s en als hoogtepunt om 21 u een optreden van Gunther Neefs.  Zaterdagavond wordt het jongere volk verwacht met van 14 tot 19 u een Indoor Kidsfestival waarbij de kleinsten kunnen mee zingen en dansen met dj Milano, met Amber van Regi’s Academy en met Starhead en hun spetterende Loco Kids Disco.  Om 21 u begint de echte Heistse jeugdfuif met het kruim van het Heistse dj’s als Mannie, Onderkoffer en Milano.

Dancing Fabiola éénmalig terug

Zondag 17 september wordt een dag vol ongezouten feestplezier en nostalgie met vanaf 14 u een exclusieve en éénmalige terugkeer naar de legendarische Dancing Fabiola.  Zelfs Jos Verstrepen, de laatste eigenaar van de verdwenen dancing op het kruispunt heeft toegezegd om voor één keer nog terug in zijn platenkast te duiken en achter de discobar te komen staan.  Het Feest van de Heistenaar wordt passend in polonaise afgesloten vanaf 19 u met Ronny Lee.

Het 3de weekend van september is er een bijzonder groot aanbod van evenementen in Heist als de Brandweer Opendeurdag, het Herfstfestival in de Bergstraat, Planeet Heist over duurzaamheid en dus ook het Feest van de Heistenaar. “Deze activiteiten kunnen elkaar bevruchten en zullen er voor zorgen dat vele Heistenaars elkaar ontmoeten”, aldus Jan Moons.

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier