Nieuws uit de regio

08-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Gemeente Heist is een 'sportbedrijf'

De gemeente Heist-op-den-Berg heeft van Sport Vlaanderen het label van ‘Sportbedrijf’ gekregen omwille van de inspanningen die er gedaan worden om de 655 personeelsleden er toe aan te zetten om voldoende te bewegen. Ook enkele andere gemeenten uit de regio als Lier, Berlaar en Westerlo kregen voor 2 jaar het label als sportief bedrijf, maar de Heistse bedrijven uit het industriepark of andere plaatsen zijn voorlopig nog niet aanwezig in de lijst van ‘Sportbedrijven’ van Sport Vlaanderen.

Sportieve ambtenaren

“Sedert 2019 waren wij actief met ‘Sport op ’t werk’ in de gemeente, wat vooral de nadruk legde op het fysieke aspect”, vertelt schepen Eva Van den Brancde (Open VLD). “Daarna zijn we overgeschakeld op ’t Zal Wel Zijn, dat niet alleen aandacht had voor de sportieve hoedanigheid van de werknemers, maar voor het sociale en mentale aspect en het ‘welzijn’ in het algemeen van onze personeelsleden.”  Naast het sportaanbod zoals yogalessen e.a. kunnen Heistse ambtenaren ook een korting krijgen op een beurtenkaart is Zwembad De Lo van Sportoase zodat zij tijdens hun middagpauze “een plonske kunnen gaan doen”. Niet alleen Team Sport & Jeugd zet zich in voor het welbehagen van de Heistse ambtenaar, maar bijvoorbeeld ook Team Gelijke Kansen heeft oog voor het mentale welzijn van de werknemers.  Het gemeentebestuur wil ook het woon-werkverkeer van de ambtenaren wijzigen. Die kunnen bijvoorbeeld een fiets voordelig leasen, een aanbod waarop al 55 werknemers zijn ingegaan.

Sportieve werknemers zijn productieve werknemers

Koen Meeuwsen, consulent van Sport Vlaanderen, wijst er op dat het voor bedrijven een win-win situatie kan zijn als ze mee instappen in de filosofie van ‘sportbedrijf’. “Sportieve werknemers hebben minder stress en zijn meer productief, heft onderzoek uitgewezen. Daarenboven kan het een belangrijk aspect zijn in de ‘war for talent’ waarbij sollicitanten rekening houden met het sportaanbod van de firma waar ze gaan solliciteren. TVH, een groot bedrijf uit het Kortrijkse, heeft dat goed begrepen en heeft zijn label van ‘Sportbedrijf’ in een meterhoge spandoek laten drukken om op de gevel te hangen, goed zichtbaar vanop de snelweg. Misschien kunnen Heistse bedrijven hier een voorbeeld aan nemen”, aldus de consulent van Sport Vlaanderen

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier