Nieuws uit de regio

09-05-2023 - Booischot

Ferm Jong Booischot breekt uit

Vaak hoor je: ‘Booischot is een dorp waar weinig georganiseerd wordt, we missen contact met onze dorpsgenoten.’ Dat kwam enkele jaren geleden ook tot uiting in een project van de provincie Antwerpen. Drie jonge Booischotse vrouwen willen daar verandering in brengen en willen, in het kader van de socio-culturele vereniging Ferm, een ontmoetingsplaats voor jonge vrouwen creëren, om wat meer leven in de Booischotse brouwerij te krijgen.

Een goeie start genomen

Vorig weekend  trokken 3 jonge Booischotse vrouwen, Cindy Vranken, Tine Aertgeerts en Annelieke Veragten naar de Chirofeesten in het centrum van Booischot . Daar hebben ze reclame gemaakt voor een nieuwe groep binnen Ferm Booischot. , namelijk Ferm Jong Booischot. In 2022 organiseerde deze groep de eerste twee workshops, handletteren en make-up, die meteen volzet waren.  Gesterkt door de reacties van de deelnemers organiseren zij in 2023 een hele reeks van workshops, gaande van juwelen maken en een macramé plantenhanger maken tot gezond fastfood koken en cocktails maken.  Gezien het succes van het handletteren komt dit ook terug aan bod.

Lang niet meer ‘Boerinnenbond’

Tijdens de opendeurdag het voorbije weekend konden de kinderen zich uitleven met enkele spelletjes terwijl de mama’s konden deelnemen aan een miniworkshop juwelen maken. “Ferm Booischot  is al jarenlang een gevestigde waarde in ons dorp, maar de activiteiten trekken vooral (jong)gepensioneerde vrouwen aan. Wij hopen dat we met ons initiatief heel wat jonge vrouwen in Booischot en omgeving kunnen aanspreken met onze workshops om zo wat meer leven in ons dorp te krijgen’ zeggen Cindy, Tine en Annelieke. Wie interesse heeft om hun aanbod door te nemen, zich in te schrijven of zelfs mee te werken aan de organisatie kan hen vinden op Facebook onder ‘Ferm Booischot’.

Ferm is ontstaan uit de Boerinnengilde, die dan later werd omgevormd tot KVLV (Katholieke Vereniging landelijke Vrouwen) en de laatste jaren in het socio-culturele landschap verder gaat onder de naam  ‘Ferm’ met als mannelijke tegenhanger de Landelijke gilde.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier