Nieuws uit de regio

04-05-2023 - Heist-op-den-Berg

Brokkeljon in Zwaneberg

In september 2022 selecteerde Cultuurcentrum Zwaneberg, na een ‘open call’,  acht mensen die samen een tentoonstelling gingen ineensteken. Negen maanden later wordt de expo Brokkeljon geboren, een stevig fundament, maar met de ondertitel ‘Teer gehecht’, wat wijst de tere samenhang . De expo die loopt van 6 mei tot 4 juni met vernissage op vrijdag 5 mei in de exporuimte van Zwaneberg. Rode draad tussen het heterogene gezelschap bleek ‘het fotografisch beeld’.  Fotograaf Glenn Huyben en kunstenares Milou Abel namen de groep op sleeptouw en creëerden zelf ook werk.

Bij de eerste kennismaking bleek al snel dat de groep heterogeen was samengesteld, niet in het minst qua (fotografisch) werk. Enkele maanden en evenveel sessies later zijn de ‘brokkels’ te(d)er gehecht. “Hoewel fotografie de leidraad is in de tentoonstelling, is het een heel andere expo dan van een traditionele fotoclub”, vertelt Glenn Huyben die ook op de vernissage op vrijdag 5 mie om  20.30 u het verhaal de tentoonstelling zal brengen. “Het werk dat hier staat of hangt is documentair, grafisch, architecturaal, verhalend, abstract of traditioneel portret, kortom een rijke verscheidenheid. De deelnemers maakten kennis met elkaar, luisterden naar ieders inspiratie, leerden elkaars werk waarderen, overlegden uiteindelijk over de manier waarop ze hun werk zouden presenteren. De neuzen stonden al snel in dezelfde richting en er is veel van mekaar opgestoken. De manier waarop deze expo tot stand kwam getuigt op zich al van een eenheid. “

Zelf heeft Huyben een collage gemaakt rond de ‘jacht’. “Het is een besloten wereldje dat moet opboksen tegen het vooroordeel van barbaarsheid. De jacht is een oud instituut dat veel met de natuur bezig is. Het is het eerste verhaal waarin ik zelf geleefd heb, door mijn dochter die me met deze wereld heelt laten kennis maken. Elk beeld dat ik toon heeft zijn betekenis”.  Aan de bezoeker om dat verhaal te ontdekken. Misschien raak je erdoor vertederd of teer gehecht.

De andere deelnemers naast de 2 curatoren zijn Christoffer Allegrezza, Eddie Verhulsel,  Helena Genard, Lies Jacobs,  Peter Van Bree, Rita Verduyckt, Rudi Vandessel en Ted Oonk. De expo is geopend op maandag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Dinsdag gesloten. Op zondag is er steeds iemand van de kunstenaars aanwezig.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier