Nieuws uit de regio

24-04-2023 - Hallaar

Nieuwe Averegtenparking geopend

Aan de Boonmarkt hebben de provinciale deputés Jan De Haes en Mireille Colson met het planten van de laatste boompjes de nieuwe parking van het provinicaal domein Averegten officieel geopend. “De oude parking was té stoffig of té slijkerig”, motiveert Jan De Haes de investering. Ontwerper Denis Wauters benadrukte het groene karakter van de parking en de gebruikte materialen en probeert daarmee de kritiek te weerleggen dat er teveel beton en verharding is gebruikt.

De Averegten is nu compleet

De aanleg van een parking voor 170 personenwagens is het sluitstuk van een opwaardering van de Averegten. In 2017 werd het onthaalgebouw in gebruik genomen, het allereerste volledig passieve gebouw eigendom van de provincie Antwerpen. In 2020 kwam het grote dienstenplein achter het onthaalgebouw en vorig jaar de grote loods met zonnepanelen om het materiaal van de Averegtenarbeiders in onder te brengen. De opening van de parking moet ook de start zijn van een sterke publiekswerking met onder meer op 14 mei het grote Feest op het Erf.

Met alle comfort voor de gebruiker

De toegangsweg werd aangelegd in beton omdat het volgens de ontwerpers tijdens het volledige realisatieproces en later eventuele recyclage veel milieuvriendelijker is dan asfalt. De parkeerplaatsen zijn in verschillende gradaties aangelegd: de 13 plaatsen voor mensen met een beperking zijn volledig verhard, de 14 volgende meest gebruikte zijn in waterdoorlatende betonstraatstenen en de rest is grasland met een grindweg al rijbaan. Met natuurhout werd een stalling voor een 100-tal fietsen gecreëerd en er zijn een 20-tal fietslaadpunten voorzien.  Daarnaast ook nog 3 parkeerplaatsen voor autobussen en 2 voor campers.

Zoveel mogelijk respect voor de natuur

Overal zijn grote streekeigen bomen aangeplant als linde, esdoorn en olm en op dit moment is men bezig om nog een 10.000 vaste plantjes in de grond de steken. Het plein ligt vol drainagebuizen die het hemelwater afvoeren naar een bezinkgracht die richting het bos loopt. De parking is niet alleen nuttig voor bezoekers van het Averegtenbos, maar is ook een overflow voor grote evenementen op e Boonmarkt, zoals het tennistornooi van de vlakbij gelegen club of grote feesten in het woonzorgcentrum Ten Kerselaere.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier