Nieuws uit de regio

24-04-2023 - Hallaar

Nieuwe Averegtenparking geopend

Aan de Boonmarkt hebben de provinciale deputés Jan De Haes en Mireille Colson met het planten van de laatste boompjes de nieuwe parking van het provinicaal domein Averegten officieel geopend. “De oude parking was té stoffig of té slijkerig”, motiveert Jan De Haes de investering. Ontwerper Denis Wauters benadrukte het groene karakter van de parking en de gebruikte materialen en probeert daarmee de kritiek te weerleggen dat er teveel beton en verharding is gebruikt.

De Averegten is nu compleet

De aanleg van een parking voor 170 personenwagens is het sluitstuk van een opwaardering van de Averegten. In 2017 werd het onthaalgebouw in gebruik genomen, het allereerste volledig passieve gebouw eigendom van de provincie Antwerpen. In 2020 kwam het grote dienstenplein achter het onthaalgebouw en vorig jaar de grote loods met zonnepanelen om het materiaal van de Averegtenarbeiders in onder te brengen. De opening van de parking moet ook de start zijn van een sterke publiekswerking met onder meer op 14 mei het grote Feest op het Erf.

Met alle comfort voor de gebruiker

De toegangsweg werd aangelegd in beton omdat het volgens de ontwerpers tijdens het volledige realisatieproces en later eventuele recyclage veel milieuvriendelijker is dan asfalt. De parkeerplaatsen zijn in verschillende gradaties aangelegd: de 13 plaatsen voor mensen met een beperking zijn volledig verhard, de 14 volgende meest gebruikte zijn in waterdoorlatende betonstraatstenen en de rest is grasland met een grindweg al rijbaan. Met natuurhout werd een stalling voor een 100-tal fietsen gecreëerd en er zijn een 20-tal fietslaadpunten voorzien.  Daarnaast ook nog 3 parkeerplaatsen voor autobussen en 2 voor campers.

Zoveel mogelijk respect voor de natuur

Overal zijn grote streekeigen bomen aangeplant als linde, esdoorn en olm en op dit moment is men bezig om nog een 10.000 vaste plantjes in de grond de steken. Het plein ligt vol drainagebuizen die het hemelwater afvoeren naar een bezinkgracht die richting het bos loopt. De parking is niet alleen nuttig voor bezoekers van het Averegtenbos, maar is ook een overflow voor grote evenementen op e Boonmarkt, zoals het tennistornooi van de vlakbij gelegen club of grote feesten in het woonzorgcentrum Ten Kerselaere.

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier