Nieuws uit de regio

15-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Hang eens de toerist uit in Heist

Voor de buitenwereld heeft Heist-op-den-Berg heel wat toeristische troeven zoals de Voddemét, het provinciaal domein Averegten of de Netevallei. De Heistse toeristische dienst aan de Postweg heeft echter ook heel wat in petto voor de Heistenaren zelf. Op zondag 23 april kan je in het kantoor, vlak bij de rommelmarkt ontdekken wat ze allemaal te bieden hebben. Voor wie een kijkje komt nemen, liggen er trouwens nog extra cadeautjes klaar.

Fietsen in Heist

Van 10 tot 17 u is er in het Infokantoor Toerisme aan de Postweg 6 een opendeurdag voor wie op zoek is naar toeristische informatie, fietsroutes en wandelroutes.  Voor wie Heist echt wil leren kennen is er bijvoorbeeld het Berg- en Netepad, dat passeert door alle deelgemeenten. Dat parcours kan je downloaden op de www.heist-op-den-berg.be/fietsen net als andere routes ‘Kastelenroute langs de Nete, richting Berlaar of richting Westerlo’ of de route ‘Langs akkers en weilanden’ die vertrekt in Grootlo.  Een fietskaart met àlle knooppunten kost 9.95 euro, maar tijdens de opendeurdag is er heel wat korting op fiets- en wandelkaarten.

Proeven van lekker Heist

Bezoekers krijgen zondag ook een ticket voor een gratis bezoek aan het Treinmuseum op het Kerkplein of voor de Water- en Uitkijktoren. Dat laatse kan je misschien al gebruiken op 30 april wanneer de watertoren ’s avonds geopend is voor een blik op ‘Heist-by night’. De toeristische dienst is trouwens ook promotor van Proef Heist, een verzameling van artisanale producten die in de gemeente in diverse (landbvouw)bedrijven worden gemaakt. Tijdens de opendeurdag kan je zelf een keer proeven en iedere bezoeker krijgt nog een leuk Heists geschenkje.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier