Nieuws uit de regio

11-04-2023 - Heist - Zonderschot

'Koers op rollen' in plaats van echte koers

Jarenlang organiseerde KWB Zonderschot in hun dorp een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Het jonge bestuur van KWB ondervond echter dat er weinig regionale renners zich aanboden en dat voor het vele werk de opbrengsten eigenlijk tegen vielen. Daarom gooien ze het over een andere boeg en organiseren op vrijdag 14 april in zaal Withof voor de eerste keer een ‘Koers op rollen’, mét de nodige ambiance zoals men dat op ’t Zonderschot gewoon is.

Aantrekkelijke prijzenpot

“Een bijkomend argument om de gewone koers niet te laten doorgaan, zijn de werken in de Groenstraat”, vertelt organisator Steven Heremans, “maar we hebben een leuk initiatief op poten gezet: onze eerste koers op rollen. Er kunnen 32 ploegen van 4 personen deelnemen. Inschrijven kost 40 euro per ploeg en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor onze eerste editie hebben we een aantrekkelijke prijzenpot voorzien: De beste 10 ploegen winnen een waardebon van 100 euro om in een Heistse horecazaak iets te eten of te drinken.  Maar onze hoofdprijs is nog leuker: een fietsweekend in een viersterrenhotel in Malmedy ter waarde van 1000 euro met halfpension en wellness. Voor alle deelnemers wordt trouwens een mooie goodiebag voorzien.

Ambiance op ‘t Zonderschot

Er zijn individuele wedstrijden, sprintnummers en aflossingen op 8 verschillende fietsen. Op het einde van de avond wordt dan de rangschikking gemaakt van een ongetwijfeld spannende competitie.  Zoals gebruikelijk als op ’t Zonderschot iets georganiseerd wordt, zal er aan ambiance geen gebrek zijn. De zaal wordt ingekleed als een heus wielermuseum met enkele retro-fietsen en antieke fietstruitjes. De supporters worden bij het gebeuren betrokken met enkele ludieke acties  en kunnen zelf ook mooie prijzen winnen. De Pintpongers bakken lekkere frietjes en hamburgers.  De wedstrijden beginnen om 19 u, maar vanaf 17 u is de zaal open voor wie al een keer wil warm rijden of goesting heeft in een lekkere snack. 

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Speciale promoties Check het hier