Nieuws uit de regio

11-04-2023 - Heist - Zonderschot

'Koers op rollen' in plaats van echte koers

Jarenlang organiseerde KWB Zonderschot in hun dorp een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Het jonge bestuur van KWB ondervond echter dat er weinig regionale renners zich aanboden en dat voor het vele werk de opbrengsten eigenlijk tegen vielen. Daarom gooien ze het over een andere boeg en organiseren op vrijdag 14 april in zaal Withof voor de eerste keer een ‘Koers op rollen’, mét de nodige ambiance zoals men dat op ’t Zonderschot gewoon is.

Aantrekkelijke prijzenpot

“Een bijkomend argument om de gewone koers niet te laten doorgaan, zijn de werken in de Groenstraat”, vertelt organisator Steven Heremans, “maar we hebben een leuk initiatief op poten gezet: onze eerste koers op rollen. Er kunnen 32 ploegen van 4 personen deelnemen. Inschrijven kost 40 euro per ploeg en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor onze eerste editie hebben we een aantrekkelijke prijzenpot voorzien: De beste 10 ploegen winnen een waardebon van 100 euro om in een Heistse horecazaak iets te eten of te drinken.  Maar onze hoofdprijs is nog leuker: een fietsweekend in een viersterrenhotel in Malmedy ter waarde van 1000 euro met halfpension en wellness. Voor alle deelnemers wordt trouwens een mooie goodiebag voorzien.

Ambiance op ‘t Zonderschot

Er zijn individuele wedstrijden, sprintnummers en aflossingen op 8 verschillende fietsen. Op het einde van de avond wordt dan de rangschikking gemaakt van een ongetwijfeld spannende competitie.  Zoals gebruikelijk als op ’t Zonderschot iets georganiseerd wordt, zal er aan ambiance geen gebrek zijn. De zaal wordt ingekleed als een heus wielermuseum met enkele retro-fietsen en antieke fietstruitjes. De supporters worden bij het gebeuren betrokken met enkele ludieke acties  en kunnen zelf ook mooie prijzen winnen. De Pintpongers bakken lekkere frietjes en hamburgers.  De wedstrijden beginnen om 19 u, maar vanaf 17 u is de zaal open voor wie al een keer wil warm rijden of goesting heeft in een lekkere snack. 

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier