Nieuws uit de regio

10-04-2023 - Heist-op-den-Berg

In de Chacoche met Klappetter

Wat als je als toneelvereniging  op zoek bent naar een leuk stuk om te spelen, maar niet echt je goesting vindt? Dan schrijf je er toch gewoon zelf een. Tijdens corona had René Boone, de bezieler van Theater Klappetter, toch niet veel te doen en kroop in de pen. Na zijn eerste eigen creatie vorig jaar, gaat op vrijdag 14 april  zijn tweede eigen stuk in wereldpremière: De familie de la Chacoche. In de parochiezaal van Heist-station regisseert René zijn eigen stuk, dat zich afspeelt tijdens de corona-pandemie.

Gebeten door de toneelmicrobe

“Ik ben al meer dan 40 jaar bezig met toneel”, vertelt auteur-regisseur René Boone, “eerst in het H. Hartcollege, later bij toneelkring De Honingpot en dan een eigen gezelschap begonnen. Als naam van ons gezelschap kozen we een samengaan van ‘klappen’ en ‘tetteren’ en het werd dus KLappetter”. De groep had eerst haar thuishaven in zaal Withof op Zonderschot maar na een bezinningsperiode en corona en nu de parochiezaal van Heist-station al een tijdje de thuishaven. “Van waar mijn inspiratie komt voor een stuk, weet ik zelf niet. Ik begin aan een verhaal en de personages beginnen te groeien. Ik schrijf niet op het lijf van de mensen uit onze toneelkring, want bijvoorbeeld voor dit stuk zijn er 4 acteurs die nog nooit op de planken hebben gestaan.”

Adelijke familie in coronatijd

De familie de la Chacoche heeft in het verre verleden nog wat blauw bloed in de aderen. Hetgeen Madeleine nog erg hoog in haar vaandel meedraagt. Heel de familie woont nog in het ouderlijk kasteeltje in Boechout. Madeleine woont in het bijgebouw en is nog geen jonge dochter en zus van Lodewijck.  De familie de la Chacoche is een welstellende familie met nochtans heel wat problemen met de kinderen. Drugs, luiheid en een travestiet zijn maar een paar kenmerken van het gezin. Moeder Josefien probeert alles te sussen en in goede banen te leiden, terwijl haar man Lodewijck zegt hoe het moet, maar niemand naar hem luistert. Madeleine denkt dat alles te weten en te vermoeden zich ook met alles tot ergernis van de rest.  Den bompa is voor de kleinkinderen een gehouden, die altijd aan hun zijde staat.  Lodewijck en Josefien zijn 50 jaar getrouwd, maar een groot feest zit er met de lock-down door corona niet in. Wat dan wel ?? En welke invloed heeft de corona op gans de familie?

Op de planken ziet u Paul Buls, Sara Goossens, Glenn Volkaerts, Kris Van Hout, Kathleen De Roovere, Patricia De Preter, Yannick Van Rode en Leo Thys in een regie van René Boone met assistentie van Luc Speltens en Leo Thys. Opvoeringen in de parochiezaal aan de H. Hartstraat op
Vrijdag 14 en 21 april – 20 u
Zaterdag 15 april – 20 u
Zondag 16 april – 15 u
Dinsdag 18 april – 20 u
Donderdag 20 april – 18 u
Kaarten reserveren op 015 22 02 00 of 0476 39 79 69

www.theaterklappetter.be

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier