Nieuws uit de regio

30-03-2023 - Heist-op-den-Berg

Tessa Van Herck is nieuwe Heistse dorpsdichter

Tessa Van Herck is de nieuwe Heistse dorpsdichter

Met een wervelende show werd in Cultuurcentrum Zwaneberg de nieuwe Dichter bij de Nete gekozen voor de volgende twee jaar. Uit 11 kandidaten kozen de 16 juryleden de Itegemse Tessa Van Herck als nieuwe dorpsdichter. De meeste juryleden waren er over akkoord dat het een moeilijke keuze was en het niveau vrij hoog lag. Tijdens de show werden nog andere culturele prijzen uitgereikt als de Junior Journalist en de Kortverhalenwedstrijd van het Davidsfonds, de tekenwedstrijd van de KWB en de fotowedstrijd van Heist Vroeger en Nu.

De beste van 11 kandidaten

Voor de titel van Dichter bij de Nete 2023-2024 waren er uiteindelijk nog 3 genomineerden: Tessa Van Herck uit Itegem, moeder van drie en werkzaam in het buitengewoon onderwijs, copywriter Hans Verhaegen uit Heist-Goor en Tinne Stikkers, afkomstig uit Booischot, maar nu wonende in Heist-centrum. Het gedicht dat de kandidaten hadden ingestuurd werd op film voorgelezen door respectievelijk Dennis Van den Buys van Radio 2, actrice en cabaretière Nele Goossens en zelfs Helmut Lotti. Uiteindelijk was de overwinning voor Tessa Van Herck die de volgende 2 jaren enkele opdrachten zal krijgen van de Cultuurraad om een gedicht te schrijven.

Vele culturele winnaars

Bij deze gelegenheid werd ook afscheid genomen van Femke Aubroeck uit Wiekevorst die “als eerste dorpsdichter van Heist zich prima van haar taak heeft gekweten en een voorbeeld is voor de volgenden”, aldus cultuurschepen Carl Verelst.

Andere winnaars die gehuldigd werden waren:

Fotowedstrijd Heist Vroeger en Nu: André Van Asbroeck en Vicky Liekens

Tekenwedstrijd in samenwerking met KWB:
Brons: Esther Bussche – Gust Heremans – Viktor Peeters – Mona Reypens – Tasha Verbercht – Manon Wyns
Zilver: Mats Janssens – Willeke Mees – Saar Van den Broeck – Nore Van den Bulck – Xander Van Gotum
Goud: Maud Lambrechts – Daan Michiels – Stella Reypens – Rhune Weijten

Junior Journalist:
Lucie Helsen  Jens Eykens en Felien Van Vlasselaer

Kortverhalenwedstrijd:
3de Marc Gijsemans,2de Carl Bekaert en1ste Birthe Verscuren

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier