Nieuws uit de regio

13-03-2023 - Heist-op-den-Berg

Wie heeft de mooiste tuin in Heist?

Onder het motto ‘Heist fleurt op’ organiseert het lokaal bestuur een tuinwedstrijd in de gemeente. Het is vooral de bedoeling om de biodiversiteit aan te wakkeren, meer kansen te geven aan de bijen en de verharding van vele oppervlakten tegen te gaan. Heist wil ook deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap Tegel Wippen. Iedereen kan meedoen door in zijn voor- of achtergevel een tegel te verwijderen en groen aan te planten. Wie een stukje van de stoep wil uitbreken, moet daarvoor eerst wel een aanvraag doen.

Voor meer biodiversiteit

Vlaanderen en Heist in het bijzonder is rijk aan private tuinen. Hun totale oppervlakte is zelf groter dan van beschermde natuurgebieden. Bovendien zijn veel van deze tuinen ook nog een grotejdeels verhard met te weinig ruimte voor groen. “Vooral de bijen ondervinden daar last van”, aldus schepen voor milieu en duurzaamheid Sarah Wouters. “Met deze tuinwedstrijd willen we daar verandering in brengen. We zetten meer in op biodiversiteit én het opwaarderen van het straatbeeld. Een groene straat ziet er toch aantrekkelijker uit dan een grijze”. Enkele tips die het Team Milieu en Duurzaamheid nog meegeeft: gebruik inheemse planten, zorg voor gelaagdheid (vaste planten, struiken, bomen), laat wilde bloemen toe in je gazon en gebruik geen herbiciden of pesticiden. Inschrijven kan tot 1 mei en de jurering gebeurt vanaf juni 2023. De winnaars maken kan op Heistse geschenkcheques www.heist-op-den-berg.be/tuinwedstrijd

Een klimplant aan je gevel

Wie geen tuin heeft kan ook meedoen aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Dat is een trend die in Nederland al uitgegroeid is tot een echte hype.  De gemeente Heist wil zich graag aansluiten bij dit inspirerende initiatief. Iedereen kan meedoen door tegels of verhardingen uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Zomaar stoepen uitbreken mag natuurlijk niet. Wie een straatgeveltuin wil aanleggen of klimplanten tegen de gevel aan de straatkant wil plaatsen, moet daarvoor toelating vragen en heb je een KLIP-attest nodig. Het Kabel- en Leidinginformatieportaal, of kortweg KLIP, is een webportaal met als doel het helpen voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen. Meer info: www.heist-op-den-berg.be/tegelwippen

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier