Nieuws uit de regio

28-02-2023 - Booischot

Eindejaarsverhaal in maart

Vanaf 4 maart speelt de Booischotse Toneelvereniging ‘Vallende sterren’, een hartverwarmende komedie, die zich afspeelt tijdens de eindejaarsdagen.  De Toneelvereniging speelt het stuk wel in maart, maar de inhoud ervan past wonderwel bij het goede doel waar de opbrengst van dit jaar naar toe gaat. Naast de lokale Chiro gaat een deel van de verdiensten naar ‘Xander de superheld’, de vzw die werd opgericht naar aanleiding van het overlijden van de Boosischotse Xander , die leed aan een bijzondere  hersentumor.

Xander superheld

“Onze toneelvereniging ontstond in de schoot van volleybalclub Mendo, maar staat sinds enkele jaren op eigen benen”, vertelt Karolien Van Bael. “Sindsdien spelen we jaarlijks voor een goed doel en dit jaar kozen we voor vzw Xander Superheld. Xander Claes overleed op 7 -jarige leeftijd aan een DIPG-tumor die een agressief en zeldzaam type is en waarvoor op dit moment nog geen genezing bestaat. De vzw zamelt geld in om het onderzoek naar deze bijzondere tumorvorm te helpen financieren”.

De bewoners van Home Sint-Clara maken zich op voor de feestdagen. Alles gaat zijn gewone gangetje en naar jaarlijkse gewoonte is er een rijk gevuld Kerstprogramma. Als de dochter van één van de bewoners komt vertellen dat haar zoontje medische problemen heeft en die kosten nooit zal kunnen betalen, bedenken de bewoners hoe ze deze Kerst anders kunnen invullen door een benefiet te organiseren.

Repetitielokaal gezocht

De Booischotse Toneelvereniging is een kleine, maar enthousiaste groep van acteurs en medewerkers. Daarom wordt bijvoorbeeld de bediening in de zaal dit jaar gedaan door de leiding van Chiro Booischot die daarvoor ook een vergoeding krijgen om een deel van hun werking te financieren. Voor het bewaren van het decorattributen kunnen ze terecht in een hal van Transport Michiels, waarvoor ze bijzonder dankbaar zijn. Waar ze nog wel nood aan hebben is een geschikt repetitielokaal , want daarvoor elke keer een zaal huren is voor zo’n kleine vereniging een kostelijke affaire.

Deze vrolijke, hartverwarmende komedie ‘Vallende Sterren’ werd geschreven door Yves Caspar en wordt in de parochiezaal van Booischot aan Ter Laken geregisseerd door Johan Wouters. Opvoeringen op 4 -5 – 7 - 10 en 11 maart, telkens om 20 u. Kaarten reserveren op 0477 56 44 35

 

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier