Nieuws uit de regio

24-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Iets kwijt in Heist?

Sleutelbos of iets anders verloren in Heist?  Vanaf 1 februari moet je daarvoor op de dienst onthaal van het gemeentehuis op het Kerkplein zijn.  Met gevonden voorwerpen kan je nog steeds terecht bij de politie in de Kloosterstraat, maar door een gewijzigde regelgeving worden ze daar niet langer meer bewaard en moet je boven op den berg zijn om navraag te doen  naar je verloren sleutels of gsm.

5 jaar bijhouden

“Als je een voorwerp (sleutel, portefeuille, gsm, …) vindt, dan breng je dat nog steeds best binnen op het politiekantoor”, aldus Anke van de dienst Onthaal en Burgerzaken.  “De politie registreert de vondst en probeert de eigenaar van het voorwerp te identificeren en te contacteren. Nadien brengt de politie de voorwerpen naar het gemeentehuis voor bewaring”. Reden is dat verloren voorwerpen tenminste 5 jaar moeten bewaard blijven vooraleer ze weg te doen.  Daarna worden ze gegooid, vernietigd of als ze nog bruikbaar zijn, weggeschonken aan bijvoorbeeld de kringloopwinkel.

Vooral sleutels

“Echt veel wordt er niet binnen gebracht”, vertelt Anke. “Volgens de politie zouden we toekomen met een hoge dubbele klasseerkast om alles kwijt te geraken. Het gaat veelal om sleutels, gsm’s of portefeuilles en af toe en zwemzak of een jas. Meubels en andere zaken die bijvoorbeeld bij uit-huis-zetting door een deurwaarder in beslag worden genomen, verhuizen naar het Openbaar Domein, de vroegere Technische Dienst.”

Wie iets wil afhalen zal gevraagd worden om te bewijzen dat hij/zij eigenaars is van het object. Dat kan door een aankoopbon voor te leggen, te inhoud te beschrijven,… Men zal ook zijn identiteit moeten kenbaar maken en een ontvangstbewijs tekenen. Op de dienst onthaal kan je elke werkdag terecht van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 u tot 16 u, op maandag tot 19 u en op zaterdag van 9 tot 11.30 u.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Zoƫ & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier