Nieuws uit de regio

13-01-2023 - Heist-op-den-Berg

'Kijk eens door een andere bril'

Op 26 plaatsen in de gemeente heeft het Team Gelijke Kansen infoborden geplaatst: ‘Kijk eens door de bril van een ander’. Dirk Van Noten, schepen voor Gelijke Kansen, mocht het eerste bord onthullen voor Zwanberg. Daarmee wil de gemeente een gevoel van samenhorigheid creëren door burgers te informeren, sensibiliseren en stimuleren. ‘Kijk eens door de bril van een persoon in armoede, of door de bril van iemand met dementie of iemand die niet goed kan lezen en schrijven’.

Gelijke kansen

“Voor sommige Heistenaren is het een uitdaging om op een goede manier deel te nemen aan het leven: hun vrijetijd op een plezante manier invullen, mensen ontmoeten, mee zijn in een wereld waarin meer en meer zaken online gebeuren, …” aldus Dirk Van Noten. “Door de bril van die mensen op te zetten, leer je wat hun uitdagingen juist zijn en hoe het lokale bestuur eraan werkt om drempels te verkleinen of weg te nemen. Heist is een van de weinige gemeenten die echt een schepen heeft voor ‘gelijke kansen”.

Sensibilisering

Het Heistse team Gelijke Kansen, samen ongeveer 15 mensen, ontfermt zich over een uitgebreid takenpakket, gaande van het woonwagenpark over armoedebestrijding en het noord-zuidoverleg tot begeleiden van personen met dementie en hun omgeving. Met deze sensibiliseringsactie willen de mensen meer bewust maken en in kaart brengen wat de gemeente doet om iedereen dezelfde kansen te geven zoals bijvoorbeeld de vrijetijdskaart: “Voor mensen die het zo breed hebben, zorgen wij er voor dat bijvoorbeeld kinderen met de Chiro mee op kamp kunnen gaan of dat men schitterende culturele voorstellingen kan bijwonen”, aldus Van Noten.

Wandeling door Heist-centrum

In het centrum van Heist staan een tiental ‘brillen’borden met telkens uitleg over een ander onderwerp. Op het gemeentehuis, bij het OCMW, op dienst Toerisme in de Postweg en in Cultuurcentrum Zwaneberg kan je een foldertje afhalen met een wandeling langs de verschillende borden. Op dezelfde plaats is voor de snelle bezoekers nog een goodiebag beschikbaar met de boodschap ‘kijk eens door een andere bril’ en verschillende infobrochures en enkele gadgets over het onderwerp.  Je vindt er ook de informatie van de fotowedstrijd waarmee je één van de 5 Heistse geschenkcheques kan winnen.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier