Nieuws uit de regio

10-01-2023 - Hulshout

Davy Leers en F'josterwaak in de prijzen

Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie werden in Hulshout voor de allereerste keer mensen met een culturele verdienste in de bloemetjes gezet. Schepen voor cultuur Elien Bergmans overhandigde een trofee en Hulshoutse cadeaubons aan Davy Leers die de Cultuurpluim verdiende en aan de eerste Hulshoutse Cultuurprijs aan de organisatoren van F’josterwaak, en dorpsfeest in de deelgemeente Houtvenne.

Gepassioneerd door theater

Met de Cultuurpluim beloont het lokaal bestuur een persoon of vereniging die zich op een opmerkelijke en/of aanhoudende wijze onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruime zin. De trofee ging naar Davy Leers. Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en al 45 regies achter zijn naam in de theater-en filmwereld, is hij uitgegroeid tot een artistieke, gepassioneerde duizendpoot die de drijvende kracht is achter de Hulshoutse theatervereniging Born2Act.

Dorpsfeest

De Cultuurprijs werd dan weer uitgereikt aan F’josterwaak, een  nieuw vierdaags dorpsfeest in Houtvenne (in de volksmond ook wel Josterwaak genoemd). Tal van plaatselijke verenigingen zetten er de schouders onder met steun van het lokaal bestuur en erfgoedcel Kempens Karakter.  Door dit project samen succesvol op poten te zetten na de zware coronaperiode, leverden de verenigingen volgens de jury een uitzonderlijke prestatie.

“Na enkele moeilijke coronajaren leeft de socio-culturele sector terug op en dat is ook in Hulshout goed zichtbaar,” vertelt schepen Elien Bergmans, “er werden dan ook enkele mooie kandidaturen voor de Cultuurprijs en de Cultuurpluim ingediend. Het was geen simpele opdracht voor de jury om uit alle ingezonden kandidaten de winnaars te kiezen.” Ook de andere ingezonden kandidaten kregen felicitaties van de jury voor hun bijdrage aan het socio-culturele leven in Hulshout.

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier