Nieuws uit de regio

09-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Jonge kunstenaars in Zwaneberg

Leerlingen van het 5de leerjaar van het Heilig Hart College hebben in november en december gewerkt met een echte kunstenares, Joke Van Canneyt, Het resultaat van hun kunstzinnige lessen is te zien in de hal van CC Zwaneberg waarbij ook papa’s en mama’s en opa’s en oma’s mochten komen kijken naar het resultaat.

Gastvrijheid

Basis was het jeugdboek 'Alles komt goed, altijd' van Kathleen Vereecken. Het verhaal speelt zich af tijdens Wereldoorlog I maar het is actueler dan ooit nu de oorlog in Oekraïne volop woedt. ”Dat is eigenlijk toevallig”, vertelt Joke Van Canneyt die door de Brusselse organisatie Muze is uitgestuurd naar Vlaamse scholen om met jongeren rond kunst te werken. “We gebruiken al een tijdje dit boek en oorlog is van alle tijden.  De belangrijkste boodschap die we willen brengen is er een van gastvrijheid, voor oorlogsslachtoffers of andere mensen op de vlucht. Zo hebben jongeren een werkje gemaakt dat ze aan hun voordeur kunnen hangen met als boodschap: ‘hier woont een gastvrij iemand’,” aldus Van Canneyt.

Buiten de school

De leerlingen van meester Jan en juffrouw Liesbeth gebruikten diverse media en materialen, tot zelfs Google Maps. Ze maakten beelden, tekeningen en en werd zelfs gefilosofeerd. De begeleidende kunstenares was tevreden dat ze het resultaat buiten te schoolmuren kon tonen aan de buitenwereld zodat het ook zichtbaar werd voor andere mensen. ‘Het resultaat van een hartverwarmende samenwerking”, aldus Van Canneyt.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier