Nieuws uit de regio

06-01-2023 - Heist-op-den-Berg

10 jaar petanquen op Heist-statie

Op Heist-station, verborgen in het groen tussen de kerk en de voormalige pastorij, wordt al 10 jaar petanque gespeeld, onder auspiciën van het Cursuscentrum. Op het terrein van de parochie, waar de lokale KWB en chalet heeft gebouwd, werd bij het nieuwe jaar het glas geheven op het jubileum. Bij de petanquespelers en -speelsters ook een 100-jarige die nog regelmatig zijn balletje komt gooien.

Verscholen in de natuur

“We zijn eigenlijk jaren geleden begonnen op de Moretuswijk en daarna naar de Averegten, maar daar waren slechts 2 pleinen,” vertelt Maurice Van den Brande, namens KWB Hiest-station mee organisator. ”Toen zijn we naar hier gekomen waar Okra op 4 pleinen speelde.  Wij zijn ondertussen reeds zo gegroeid dat we nog 4 extra pleinen hebben bijgelegd. Hier verscholen tussen de bomen weten zelfs vele mensen van Heist-station niet dat hier 8 petanquepleinen liggen. Onze chalet is in de zomer een open ruimte, die we in de winter kunnen afsluiten voor warme gezelligheid.”

Gezonde ontspanning

‘Vriendschap’ is de belangrijkste motivatie van de vele spelers die er 2 keer per week een balletje komen gooien. “Er is ook wel een beetje competitiegevoel, maar ’t is ook goed voor de gezondheid”, aldus Herman Hendickx, “ Als we een namiddag van 1 tot 5 uur spelen, dan heb je toch wel 4 km gewandeld. Het beste bewijs is Marcel De Cuyper, onze 100-jarige die hier nog regelmatig komt spelen en dat bijlange niet slecht doet. KWB verzorgt het onderhoud van de pleinen, wat recent nog voor heel wat extra werk zorgde, nadat een storm 10 bomen deed omwaaien en onze fietstent vernielde”.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Speciale promoties Check het hier