Nieuws uit de regio

02-01-2023 - Heist-op-den-Berg

Het licht gaat uit in Heist

Vanaf 9 januari zal het ’s nachts donker worden in Heist. Net als in de buurgemeenten, zal het op weekdagen buiten donker zijn vanaf 23 u tot 5 uur in de ochtend. Netbeheerder Fluvius zal tussen die uren de straatverlichting doven langsheen de gemeentelijke wegen. Op de gewestwegen blijven de lampen branden en ook op vrijdag- en zaterdagnachten  blijft het licht aan omwille van de verkeersveiligheid tijdens de weekendnachten.

LED-verlichting

Momenteel is slechts 26 % van de Heistse straatverlichting voorzien van LED-lampen. Het is de bedoeling om verder de straatverlichting te ‘verledden’ zodat in 2030 alle straatlantaarns voorzien zijn van energiezuinige LED-lampen. Deze nieuwe generatie van lampen is veel energiezuiniger, maar heeft ook nadelen: ze zijn gevoelig voor oververhitting en moeten dus voorzien zijn van goede koeling en warmteafvoer-mogelijkheden. Afhankelijk van het aantal uren dat ze brandt, kan zo’n lamp wel 14 tot 15 jaar.

Financieel voordeel

Het is de bedoeling dat op de gemeentewegen ’s nachts de lichten worden gedoofd, maar omdat de gemeente-  en gewestnetten niet exact gescheiden zijn, is he toch mogelijk dat om sommige kleine straten het licht toch blijft branden. Dat is technisch niet te verhelpen. De lampen blijven dus wel aan op de N10 - Liersesteenweg - en op de N15 - Westmeerbeeksteenweg, Dorpsstraat, Heistseweg, Westerlosesteenweg, Paul Van Roosbroecklaan, Boudewijnlaan en Mechelsesteenweg. Het doven van de verlichting zal de gemeentekas zo’n 426.000 euro op jaarbasis opbrengen. Naast het gunstig effect op de gemeentekas is er ook de verbetering van het milieuaspect omdat het probleem van de ’lichtvervuiling’ ook wordt aangepakt.

Aandacht in het donker

Het gemeentebestuur doet bij deze gelegenheid ook een oproep aan de Heistenaar voor een gedragsaanpassing tijdens de donkere nachten. Het lokaal bestuur vraagt  extra aandacht voor de zichtbaarheid in het donker met lichtjes en fluorescerende kledij voor fietsers en voetgangers.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier