Nieuws uit de regio

16-11-2022 - Putte

Daar komen de kerstmarkten

In de tentoonstellingsruimte van de heemkring Het Molenijzer aan de Heuvel te Putte is zondag 20 november één van de eerste kerstmarkten van het seizoen.  Sint Niklaas moet nog zijn ronde doen, maar de dames en heren van de Heemkundige Handen kunnen niet wachten om het resultaat van hun noeste arbeid te tonen aan een groot publiek. De volledige ruimte van Het Molenijzer is ingenomen en in de toekomst hoopt men zelfs om ook buiten nog standjes in te richten.

Nieuwjaar zingen

 Het clubje handwerksters en handige harry’s had vorig jaar zijn eerste tentoonstelling, wat dit jaar nog gevoelig is uitgebreid. Enerzijds ontdek je hier de kerst- en nieuwjaarswensen van het begin van vorige eeuw, met een bijzondere selectie van nieuwjaarsliedjes die de kinderen van deur tot deur zongen om een snoepje of centje te verdienen. De heemkring heeft een uitgebreide collectie kerstkaarten uit het begin van de 20ste eeuw toen het gebruik van nieuwjaarswensen per post ontstond.

Anders dan de traditionele ballen

Anderzijds  maak je ook kennis met unieke, handgemaakte kerstdecoratie, heel anders dan de plastiek kerstballen uit de supermarkt. Oude kerstballen werden opnieuw beschilderd, afgedankte wijnflessen werden omgevormd tot romantische lichtbronnen. Je vindt er originele cadeautjes aan zeer betaalbare prijzen en er zijn nog enkele standjes van een lederbewerker, een pyrograaf en verkopers van leuke juweeltjes. Bij de cadeautips zit ook nog ambachtelijk gemaakte speculaas in allerlei vormen.  En wie wat wil besparen in deze dure energietijden vindt er tweedehands kerstgerief. De eerste kerstmarkt uit de regio is zondag 20 november open van 13 tot 18 uur.

Voor de gelegenheid is achter het Molenijzer ook het Stamineeke open: Het café-interieur dateert van 1919 en komt van de drankgelegenheid die vroeger in het centrum van Putte stond, waar nu apotheek Gysemans gevestigd is.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier