Nieuws uit de regio

14-11-2022 - Heist-op-den-Berg

Wie volgt Femke op als dorpsdichter?

Vanaf 14 november gaat de Heistse Cultuurraad op zoek naar een nieuwe ‘Dichter bij de Nete’. Onder het motto “Welle hemme alles in Heist,… behalve een dorpsdichter” werd de wedstrijd 2 jaar geleden voor het eerst ingericht met de Wiekevorstse Femke Aubroeck als winnaar. Nieuwe kandidaten moeten 2 gedichten schrijven, een over een vrijblijvend onderwerd en één over Heist-op-den-Berg, in de breedste zin van het woord.

“Door het schrijven van gedichten en voordragen van zijn/haar werk tijdens culturele activiteiten en bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente kan een dichter bijdragen aan het sociaal-culturele klimaat van Heist-op-den-Berg,” staat in de motivatie van de Cultuurraad.  “Hij of zij kan met een dichterlijk oog kijken naar actuele ontwikkelingen in onze gemeente en opvallende gebeurtenissen lyrisch in de kijker zetten.

Nog 3 maanden tijd

De nieuwe Dichter bij de Nete wordt aangesteld voor een periode van 2 jaar en krijgt daarvoor een vergoeding van 800 euro.  Daarvoor moet hij of zij in die periode maximaal  12 gedichten schrijven en die af en toe ook voorlezen op culturele manifestaties. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot 14 februari. Daarna maakt een uitgebreide jury een eerste selectie die dan besproken wordt door een beperkte jury waarin o.m. Rik Torfs en ere-burgmeester Luc Vleugels zetelen. Op 30 maart wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een voorstelling in Cultuurcentrum Zwanberg.

Afscheid van Femke

Femke Aubroeck schreef verschillende gedichten die op diverse manieren verspreid werden in de gemeente: aan winkeletalages, ingekaderd als moederdagcadeau,….  Begin 2023, ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendaqg, wordt als afscheidscadeau een nieuw gedicht van Femke in de buurt van  Cultuurcentrum Zwaneberg op een pancarte ingehuldigd, zodat haar werk nog enkele jaren in he tcentrum van Heist te bewonderen is.

 

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier