Nieuws uit de regio

20-10-2022 - Heist-op-den-Berg

Heist loopt weer warm

Op 16 december, dus op een vrijdag en niet op donderdag zoals vroeger, is het weer Heist Loopt Warm in de Bergstraat en omgeving. Deze jogging en wandeling voor het goede doel  gaat langs en door enkele bijzondere locaties in het centrum van Heist. Naast de traditionele passages, zoals de feeëriek verlichte Sint Lambertusschool, passeert het parcours ook langs het balkon van de voormalige cinema Flora, waar heel wat herinneringen zullen boven komen.

Ambiance op den berg

“Deze 4de editie wordt klaargestoomd alsof het de eerste editie is”, vertelt organisator Gert Vercammen namens de andere organisatoren Johan Cannaerts, Luc De Cock, Bart Verbiest, Bert Van den Broek,  Dirk Meuris en Bart Lambrechts. “Met héél veel goesting kijken we er naar uit om terug een warme gloed door Heist-op-den-Berg te sturen. Gezien de omstandigheden van de laatste twee jaren, en wat nu zich afspeelt rondom ons, zijn we zelfs verplicht een nieuwe Heist Loopt Warm te organiseren…”. Met start en aankomst onderaan de Berg van Heist, wordt dit jaar een gelijkaardig traject afgelegd als voorheen, met DJ Milano voor de ambiance en de lokale cafés voor sfeer en gezelligheid.

Warme Heistse bedrijven en verenigingen

Ook dit jaar worden verenigingen, bedrijven, scholen aangemoedigd  om deel te nemen aan de bouw en de verlichting van het parcours door een deeltje van het parcours voor hun rekening te nemen. Dit betekent dat ze (minimum) 50 meter parcours (of meer) kunnen reserveren voor aangename en warme publiciteit voor hun bedrijf of vereniging. Op hun eigen strook van het parcours kunnen ze een leuke attractie of animatie plaatsen, verlichting aanbrengen, een drankje of hapje aanbieden.

De Bergstraat heeft goesting.

Als onderdeel van ‘Winter In Heist’, organiseert het Bergstraat Comité een “Winter Laat avond  shopping” tijdens Heist Loopt Warm. De winkels worden uitgenodigd die avond open te houden tot 22 u. Heist Loopt Warm zal de Bergstraat volledig integreren in het parcours. De draaimolen zal geopend zijn en de Bergstraat zal gevuld zijn met straatanimatie. Zo worden de shoppers uitgenodigd deel te nemen en een ronde te wandelen, en de wandelaars kunnen na de tocht nog gezellig gaan winkelen in de Bergstraat.

Ambiance onderweg

Heel  bijzonder zal de passage door een feeëriek verlicht Sint-Lambertusinstituut zijn. De leerlingen en leerkrachten zullen een creatief lichtspel aanbieden aan de passanten, ondersteund door de professionals van Double You. Dankzij het Sint-Lambertusinstituut kan ook gebruik gemaakt worden van hun sporthal. Nethedal zal deze ombouwen tot ‘Villa Nethedal’ waar ze de deelnemers graag willen verwennen en laten kennismaken met hun werking. Dankzij de eigenaars van het pand van de Blokker in de Bergstraat en Suc-6 Vastgoed, is er een passage langsheen de tribune van Cinéma Flora. Vele deelnemers zullen verhalen kunnen bovenhalen van destijds. De organisatie is nog in onderhandeling met 2 à 3 extra passages.

Ten voordele van de goede doelen!

Heist Loopt Warm wordt georganiseerd onder impuls van De Warmste Week van StuBru. Daarom zal een belangrijk bedrag voorzien voor het DWW-fonds van Studio Brussel tegen kansarmoede. Een ander deel gaat naar de bouw en afwerking van het nachtverblijf Nethedal. In juni 2023 zullen 12 bewoners met een mentale beperking verwelkomd worden in het langverwachte nachtverblijf van Nethedal. Tijdens 1 ronde  van 3000 m heb je niet alles gezien en ervaren. De deelnemers kunnen voor x-aantal ronden inschrijven. Eén ronde bedraagt € 6,00. Twee ronden € 10,00, en per extra ronde € 5,00. Vertrekken kan tussen 19 en 21 u en inschrijven kan via www.heistlooptwarm.be

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier