Nieuws uit de regio

17-10-2022 - Heist-op-den-Berg

Eerste spade voor de rondweg

Veel volk aan de Herentalsesteenweg ter hoogte van de Broekstraat en het containerpark, om de eerste spade in de grond te steken voor de nieuwe rotonde. Dat moet het begin worden van de rondweg die het centrum van Heist moet ontlasten van zwaar verkeer. Tot het bouwverlof van volgend jaar zal dit project belangrijke verkeershinder met zich meebrengen. Vanaf vrijdag 21 oktober zal alvast de Broekstraat voor 2 weken dicht gaan. In een latere fase, wordt zelfs de voorrangsregeling aan de Nieuwendijk te Itegem gewijzigd  om de verkeersstroom op de opleidingsweg vlotter te laten verlopen.

Duur project

Bijna het voltallig schepencollege was aanwezig  bij de aanvang van de werken op de site van de vroegere verbrandingsoven. Het project zal een bijzonder grote hap nemen uit het gemeentelijk budget. “De rotonde zal ongeveer 1.600.000 euro kosten”, aldus schepen van openbare werken David Geerts, “De rondweg komt nu op de begrotingsbesprekingen en kost ons meer dan 5 miljoen. Een onbekende factor is nog de sanering van de PFAS. Het is nog onduidelijk hoeveel dat zal kosten. Voor deze werken krijgen we geen subsidies zoals soms voor riolerings- of fietspadwerken, maar we willen toch doorzetten om ongewenste verkeersstromen uit het centrum te houden. Er komen ook veilige fietspaden en open grachten om de waterhuishouding in orde te houden”.

Veranderde mobiliteit

Ook burgemeester Moons is content dat er ‘eindelijk’ kan begonnen worden. “Deze infrastructuurwerken stonden reeds in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan van meer dan 20 jaar geleden. Alle 5 partijen uit het college zijn blij de eerste stap te kunnen zetten in een veranderde mobiliteit in een meer veilig Heist-centrum.” Schepen Carl Verelst erkend dat dit project heel wat geduld van de Heistenaar en bezoekers zal vereisen: “We zullen weer heel wat boze mails en telefoontjes krijgen, maar door de aanpak in verschillende fases, hopen we de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.”

Verkeershinder

Vanaf 7 november zal de Herentalsesteenweg richting Heist-centrum helemaal afgesloten worden en zal veel verkeer door Hallaar-centrum komen. Dat zal zo zijn tot juni volgend jaar. De Broekstraat blijft dan wel open om vanuit het centrum richting Hulshout en Wiekevorst te rijden, waarbij beurtelings verkeer met verkeerslichten wordt geregeld. Ook het containerpark blijft bereikbaar, behalve in de laatste fase in juli 2023. Voor de bereikbaarheid wordt er zelfs een tijdelijke toegangsweg aangelegd. Om verkeershinder op de omleiding te beperken, zal de voorrangsregeling aan de Nieuwendijk te Itegem worden aangepast, zodat daar geen ellenlange files meer gevormd worden,  zoals tijdens de voorbereidende werken door de nutsvoorzieningsmaatschappijen.

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier