Nieuws uit de regio

27-09-2022 - Booischot

Sporthal De Lichten in 't nieuw

Met kleine receptie werden de gerenoveerde accommodaties van sporthal De Lichten aan de Kloosterveldstraat in gebruik genomen. Nadat vorig jaar de hal een nieuwe sportvloer kreeg, werden nu de inkomhal, kleedkamers en douches onder handen genomen. Schepen van sport  Eva Van den Brande kondigde ook de plannen aan om de volledige site onder handen te nemen, waarbij de paardenpiste verdwijnt en enkele nieuwe sportterreinen worden aangelegd, terwijl ook de moeilijke waterhuishouding wordt onder handen genomen.

Moderne douches en kleedkamers

“De sporthal De Lichten dateert van 1985 en werd opgericht toen de toenmalige ‘blaas’ (opblaasbare infrastructuur) werd weggeblazen door een storm”, begint Eva Van den Brande het verhaal,  “Na 37 jaar was het tijd om het sanitair en de kleedkamers te vernieuwen. Vroeger waren de kleedkamers per twee verbonden door een douchecel. Op drukke momenten, wanneer er bijvoorbeeld zowel volleybal-, voetbal-, softbal- als atletiekploegen actief waren, zorgde dat voor problemen bij de kleedkamerverdeling. Alle kleedkamers werden nu ontdubbeld om de capaciteit te verhogen. Zo zijn er zes beschikbare kleedkamers met douchecel om te verdelen onder mannen, vrouwen en kinderen, thuisploegen en tegenpartijen.” In de nieuwe installaties is onder meer een systeem opgenomen om de legionellabacterie – een veel voorkomend probleem in sportdouches – te vermijden.  De nieuwe acrylaatvloer is bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Openbaar toilet

Kleedkamer 1 met de bijbehorende douchecel en het toilet voor personen met een handicap zijn met een doorgang van 1,20 meter volledig toegankelijk gemaakt voor sportrolstoelen. Voor de occasionele sporters of wandelaars buiten de openingsuren is er aan de buitenzijde van de zaal een openbaar toilet dat 24/7 beschikbaar is. “Het eerste openbare toilet in Heist-op-den-Berg dat de gemeente realiseert”, aldus de sportschepen die haar medewerkster Jessy Meuris feliciteerde voor de coördinatie van de werken. Alles samen heeft de huidige renovatie ongeveer 210.000 euro gekost.

Nieuwe sportterreinen

Een studiebureel heeft plannen gemaakt om de hele sportsite rond De Lichten onder handen te nemen. De paardenpiste zou verdwijnen, net als de versleten tennisvelden. Op het voetbalterrein komt een volwaardige baseball-veld en een softbalplein, zodat de Afterburners al hun matchen in Booischot kunnen spelen. Er komen ook 3 beachvelden zodat hier in de zomer officiële beachvolleybal-tornooien kunnen georganiseerd worden. Daarnaast zouden er nog petanquevelden komen, voorzieningen voor de atletiekclub en voor toeschouwers en een vijver om de waterhuishouding in orde te maken. De plannen moeten nog wel voorgelegd worden aan de verschillende adviesraden en sportverenigingen. De volledige realisatie zal dus nog een tijdje op zich laten wachten.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier