Nieuws uit de regio

12-09-2022 - Booischot

Feest van de Heistenaar

“Het Bal van de Burgemeester moest een beetje opgefrist worden en bereikte een beperkt gezelschap”, aldus burgemeester Jan Moons, “daarom heben we Het Feest van de Heistenaar in het leven geroepen, volgend weekend  in het kasteeldomein Ter Laken in Booischot. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september organiseren we een HAP-foodtruckfestival met daarnaast heel wat randanimatie voor groot en klein. Als extra is er op donderdag een netwerkevent voor Heistse ondernemers”.

Een gans weekend ambiance

Het HAP Foodtruck Foodtruck Festival  is zorgeloos genieten en kan je  heerlijk smullen van een ruim aanbod streetfood op een hoger niveau. Meer dan 15 kraampjes zullen het ganse weekend  op de weide voor het kasteel allerlei lekkers uit de hele wereld aanbieden en drie omgebouwde containers  zorgen voor aangepaste drankvoorziening.

Vrijdag zorgt een hippe dj vanaf 16 u voor een toffe afterwork party tot middernacht. Dat wordt bovendien gecombineerd met het personeelsfeest van het lokaal bestuur. Zaterdag is het la vanaf 14 u gezellig op de kasteelsite.  Er komt heel wat muzikaal talent uit de regio live op het podium en zijn er tal van leuke activiteiten zoals de fotozoektocht waarmee leuke prijzen kunnen gewonnen worden. Op zondag is Studio 100 te gast met de grote kindervriend Bumba. Het Bumba kinderdorp, de meet & greet met de gele animatiefiguur en acrobaten en andere randanimatie maken er van 12 tot 21 u een gezellige zondag van .

Maak kennis met Ter Laken

Bij deze gelegenheid kan je ook kennis maken met het volledige domein. Zaterdag- en zondagnamiddag staat het kasteel van 14 tot 17 u open voor het grote publiek. Daar staat ook de prachtige Lego-maquette van het kasteel. En dankzij ‘Bruisend Booischot’ is ook de prachtige moestuin gedeeltelijk tot nieuw leven geroepen. Mensen die graag tuinieren zijn nog steeds welkom om een handje toe te steken. Om het geheel nog een beetje meer allure te geven wordt de lange dubbele lindendreef “s avonds feestelijk uitgelicht, wat ook een avondbezoek aan het Feest van de Heistenaar  gezellig maakt.

Goed doel

De opbrengst van het Feest van de Heistenaar gaat naar de G-sport werking in de gemeente. In Heist-op-den-Berg tellen we inmiddels meer dan 160 sporters met een beperking gespreid over de 8 actieve verenigingen:Akaba Albatros, Ardua Gym, AVZK Atletiekverenging Zuiderkempen, Danscentrum Movere, Heistse Tennisclub, Heistse Zwemclub Arduas, KSK Heist en The Blue/Pink Swans. Dankzij sponsoring heeft het organiserende comité al 20.000 euro in kas om uit te delen.

Veel volk verwacht

Aan Ter laken, rechts van de hofdreef, wordt een ruime bezoekersparking voorzien voor wie met de wagen komt. Aan het voetbalterrein van VC Booischot is er nog een reserveparking.  Voor wie in de lange dreef moeilijker kan stappen wordt een shuttledienst voorzien. Voor de verkeersveiligheid is de straat Ter Laken gedeeltelijk éénrichtingsverkeer. Met de auto rijdt je dus tot aan de kerk van Booischot en draait langs die kant naar Ter Laken. Met de fiets kan je echter tot vlak bij de feestlocatie. Buiten de consumpties is het hele feest van de Heistenaar gratis. Alleen de deelnemers van het netwerkevent op donderdag moeten op voorhand inschrijven, maar die krijgen daarvoor een speech van Mark Harremans. Alleen de weergoden kunnen nog roet in het eten gooien om er een prachtig weekend van te maken.

Meer info: www.feestvandeheistenaar.be

 

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier