Nieuws uit de regio

09-09-2022 - Schriek

Ezels op de Dreef

Tot net na WOII stond er in Schriek een prestigieus kasteel, omstreeks 1730 opgetrokken door graaf Karel Van der Stegen. De heren van Schriek waren een adelijke familie van formaat, maar helaas blijven alleen de fundamenten van het kasteel nog over.  Wel staan de 2 bijhorende kasteelhoeves nog steeds op de Schriekstraat. Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 11 september staat het kasteel opnieuw in de belangstelling. Van de kerk naar de vroegere kasteelsite is er vandaag een kleine wandeling. Onderweg is er wat animatie met ezeltjes van een lid van het kerkfabriek die door kinderen en grotere dierenliefhebbers mogen geknuffeld worden.

In de Sint-Jan-Baptistkerk van Schriek hadden de kasteelfamilie een privé kapel. Zondag is er in de kerk een kleine tentoonstelling van oude kaarten en foto’s waarop je kan zien hoe het kasteel er uit zag.  Er zijn er gegidste rondleidingen die starten om het uur: 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. De rondleiding duurt telkens ca. 45 min Op de weg van de kerk naar het vroegere kasteel van Schriek lag er een mooie met bomen omzoomde dreef. Het tracé is er nog steeds, maar is nu de verkaveling de Dreef en een trage weg tot aan de Heilige Antonius van Paduakapel. Aan de kerk vertrekt een korte wandeling (ca. 1 à 2 km) via de oude dreef voorbij 'de remises' van Schriek. Dat zijn de hoevegebouwen die stille getuigen zijn van het verdwenen kasteeldomein. Een kleine brochure verschaft de nodige uitleg. Kinderen die dat willen – maar evengoed iedereen die graag met dieren omgaat – kunnen een kort ‘knuffelmoment’ inlassen met ezeltjes die langs de dreef staan.

NoƩmie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier