Nieuws uit de regio

26-05-2022 - Schriek

Er wordt wéér gefeest in Schriek

Nu corona (hopelijk) voorbij is kan Schriek zijn naam van feestgemeente weer waarmaken. Op 4.5 en 6 juni zijn er in het centrum de Uylefeesten, een dorpsfeest dat in de regio zijn gelijke niet kent. Enkele weken geleden was er nog de plantenmarkt waar 1400 hamburgers werden geserveerd en Luc Goris meer dan 2000 pannenkoeken bakte. En volgende maand is er de barbecue op de St. Janshoeve waar ook weer meer dan 1000 bezoekers worden verwacht.

“45 jaar geleden, toen in nog een klein manneke was, waren de Uylefeesten al hét evenement in de regio”, vertelt Carl Verelst, die namens de fanfare in het comité zetelt. “De opbrengsten die rechtstreeks naar het parochiecentrum gingen, maakten dat in Schriek de grootste parochiezaal uit de regio staat.  Het grote feestgehalte van de Schriekenaren komt mede dank zij de inzet van enkele bijzondere figuren zoals de voormalige schooldirecteur Marcel Schroos of Gildevooorzitter Jos Vermeylen die er in slaagde om een hele groep vrijwilligers te begeesteren.  Zo is er bijvoorbeeld ook Gustje Nijs, voormalig beroepsmilitair maar ook veteraan van de Uylefeesten, die bij de laatste editie als 80-jarige nog mee liep in de Uyleloop.”

Ook dit jaar heeft het Uylezcomité een uitgebreid programma met enkele hoogtepunten: Zaterdagnamiddag 4 juni is er de Uyleloop, uit het criterium ‘Rondom Netedal’ Voorinschrijven kan tot en ‘s avonds gratis  juni op www.rondomnetedal.be . Kinderlopen starten om 14.30 u, het grote werk van 5, 10 of 15 kim en de aflossing starten om 15.30 u. ’s Avonds zijner gratis optredens van Gene Thomas, Kontrair en Willy Sommers en Schriek danst de nacht in met dj Henky.

Spectaculair is het dorpsontbijt op zondagmorgen, waarbij enkele duizenden pistolets geserveerd worden (vvk 10 euro, ter plaatse 15 euro). Onder leiding van dirigent Stijn Aertgerts speelt De Ware Eendracht om 10.30 u een apertiefconcert.

Zondag is er de ganse dag wat te beleven, gaande van restaurant Den Uyl (inschrijven niet nodig), initiatie line dance en volksdans, kinderfuif en ’s avond weer gratis optredens met de Schriekse Rune & Band, Shift Lock en om middernacht Sakke Saucisse en Lauwe Biefstuk. Ook op maandag gaan ze nog door met optreden van ouwe getrouwe Bobby Prins. Het volledige programma op FB/UylefeestenSchriek.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier