Nieuws uit de regio

26-05-2022 - Schriek

Er wordt wéér gefeest in Schriek

Nu corona (hopelijk) voorbij is kan Schriek zijn naam van feestgemeente weer waarmaken. Op 4.5 en 6 juni zijn er in het centrum de Uylefeesten, een dorpsfeest dat in de regio zijn gelijke niet kent. Enkele weken geleden was er nog de plantenmarkt waar 1400 hamburgers werden geserveerd en Luc Goris meer dan 2000 pannenkoeken bakte. En volgende maand is er de barbecue op de St. Janshoeve waar ook weer meer dan 1000 bezoekers worden verwacht.

“45 jaar geleden, toen in nog een klein manneke was, waren de Uylefeesten al hét evenement in de regio”, vertelt Carl Verelst, die namens de fanfare in het comité zetelt. “De opbrengsten die rechtstreeks naar het parochiecentrum gingen, maakten dat in Schriek de grootste parochiezaal uit de regio staat.  Het grote feestgehalte van de Schriekenaren komt mede dank zij de inzet van enkele bijzondere figuren zoals de voormalige schooldirecteur Marcel Schroos of Gildevooorzitter Jos Vermeylen die er in slaagde om een hele groep vrijwilligers te begeesteren.  Zo is er bijvoorbeeld ook Gustje Nijs, voormalig beroepsmilitair maar ook veteraan van de Uylefeesten, die bij de laatste editie als 80-jarige nog mee liep in de Uyleloop.”

Ook dit jaar heeft het Uylezcomité een uitgebreid programma met enkele hoogtepunten: Zaterdagnamiddag 4 juni is er de Uyleloop, uit het criterium ‘Rondom Netedal’ Voorinschrijven kan tot en ‘s avonds gratis  juni op www.rondomnetedal.be . Kinderlopen starten om 14.30 u, het grote werk van 5, 10 of 15 kim en de aflossing starten om 15.30 u. ’s Avonds zijner gratis optredens van Gene Thomas, Kontrair en Willy Sommers en Schriek danst de nacht in met dj Henky.

Spectaculair is het dorpsontbijt op zondagmorgen, waarbij enkele duizenden pistolets geserveerd worden (vvk 10 euro, ter plaatse 15 euro). Onder leiding van dirigent Stijn Aertgerts speelt De Ware Eendracht om 10.30 u een apertiefconcert.

Zondag is er de ganse dag wat te beleven, gaande van restaurant Den Uyl (inschrijven niet nodig), initiatie line dance en volksdans, kinderfuif en ’s avond weer gratis optredens met de Schriekse Rune & Band, Shift Lock en om middernacht Sakke Saucisse en Lauwe Biefstuk. Ook op maandag gaan ze nog door met optreden van ouwe getrouwe Bobby Prins. Het volledige programma op FB/UylefeestenSchriek.

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier