Nieuws uit de regio

22-03-2022 - Heist-op-den-Berg

Operettekring herstelt van corona

Het Vlaams Muziek Theater, de Heistse operettevereniging, heeft ook 2 jaren stil gelegen, maar gaat in volle glorie terug van start. “Op de data van de geplande uitvoeringen van de operette De Tsarevitsj kwamen er versoepelingen in de cultuursector, maar mensen vergeten soms dat aan de première 30 tot 40 repetities voorafgaan”, vertelt voorzitter Bert Slaets. “We hebben nu een vervangprogramma samen gesteld waarmee we de Vlaamse cultuurcentra aandoen en waarvan we 2 voorstellingen geven in Zwanberg op 9 april”.

27 voorstellingen van De Tsarevitsj waren er gepland, maar buiten een 3-tal repetities voor de solisten werd er weinig gezongen. Wat wel al in orde gebracht werd, waren de decors en de kostumering. Normaal worden de kostuums gehuurd in het Nederlandse Alkmaar. Dat verhuurbedrijf gaat er echter mee stoppen en de operettekostuums waren in de uitverkoop. Dat alles maakt dat volgend jaar De Tsarevitsj van Franz Lehar wordt hernomen, hoewel men ook graag had uitgepakt met een specialleke omdat de vereniging dan 50 jaar bestaat.

Het vervangporgramma ‘Operetteparels’ wordt gebracht door de solisten Nathalie Denyft, An Janssens, Eva Vanduren, Kris Wouters en Wim Smets. De presentatie is in handen van Maite Goossens en het orkest van VMT staat onder leiding van Frans Boonen. Op het programma de crème-de-la-crème van de operettemelodieën, gaande van Wienerblut van Strauss tot een medley uit Die Lustige Witwe van Léhar.  Tussendoor ook enkele evergreens als Libertanga van Astor Piazolla of Zirkus Rens door het orkest met een xylofoon solo.

In Zwaneberg wordt ‘Operetteparels’ gebracht op 9 april om 15 en om 20.30 u. Andere data op www.vmt.be

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier