Nieuws uit de regio

26-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Crazy Kroegentocht ook dit jaar op Christina!

Radio Christina en de Crazy Kroegentocht slaan opnieuw de handen in elkaar. Sinds 2015 vindt er telkens op 2e Kerstdag de Crazy Kroegentocht plaats in de cafés onderaan de Heistse Berg. Omwille van de ondertussen gekende reden kon er in 2020 geen live editie doorgaan maar is de ganse show uitgezonden op Radio Christina. Door de vele positieve reacties is er toen beslist om het geheel opnieuw uit te zenden op Oudejaars avond. Dit jaar gaan we voor een zelfde concept en brengen we dus opnieuw de Eindejaar sfeer op een veilige manier tot bij u in de huiskamer. De populairste dj’s van Heist en omstreken gaan weer het beste van zichzelf geven. De ganse show staat traditiegetrouw in het teken van het goede doel: geld inzamelen voor waterputten in Cambodja. Beleef het allemaal op zondag 26 december en vrijdag 31 december vanaf 19u op de radio.

Jean-Paul en Vince van Radio Christina gingen alvast in gesprek met oprichter en tevens zelf dj van de Crazy Kroegentocht Raf Verelst. Met de mondmaskers op en ontsmette handen werd er vanop een veilige afstand gezellig gepraat in een goed geventileerde radio studio helemaal bovenaan het topje van de Heiste berg. 

Kan je wat meer vertellen over de levensomstandigheden in Cambodja?

Raf: Ik ben in Cambodja terecht gekomen tijdens een lange reis in Zuidoost Azië en leerde daar in de provincie Siem Reap de monnik San Van kennen. Begin jaren ’80 werd een derde van de Cambodjaanse bevolking uitgemoord onder het regime van Pol Pot en de Rode Khmer. Omdat onder de slachtoffers heel wat mensen zaten die een opleiding genoten hadden, is heel veel kennis verloren gegaan. De mensen daar proberen hun levens terug op de rails te krijgen en de manier waarop daar voor elkaar gezorgd wordt is hartverwarmend. In de steden beginnen ze er stilaan bovenop te geraken maar de mensen op het platteland worden helaas aan hun lot overgelaten. Er is geen proper drinkwater, een gebrek aan sanitaire voorzieningen en omdat kinderen vaak kilometers moeten wandelen om proper water te halen, schiet onderwijs en ontwikkeling er vaak bij in. Bovendien ligt de kindersterfte er maar liefst 20% hoger, onder andere door het drinken van vuil water.

De waterputten zijn daar dus van levensbelang?

Raf: Alles begint bij proper water. Dankzij de vorige edities van de Crazy Kroegentocht en het engagement van de cafés om een waterput te doneren, hebben we al een 50-tal waterputten kunnen  realiseren en 3 schooltjes van een sanitaire blok kunnen voorzien. Zo’n waterput kost ongeveer € 300 en voorziet 8 tot 10 gezinnen van proper water en dat 3 generaties lang. De mensen van de gemeenschap worden ook actief betrokken. Ze helpen mee met de installatie van de waterputten en belangrijk is dat ze ook het juiste gebruik van water aangeleerd krijgen. Om de 2 jaar probeer ik op eigen kosten zelf naar Cambodja te reizen om de vinger aan de pols te houden. Vorige keer kwam een klein meisje me fier tonendat ze haar tandjes kon poetsen, een onvergetelijk en ontroerend  moment.

Met de Crazy Kroegentocht zamelden jullie de voorbije jaren geld in?

Raf: De eerste vijf jaren engageerde een aantal DJ’s van bekende Heistse dancings van weleer zich gratis om van achter de draaitafels van de Heistse café’s de beste beats op je los te laten. In elk café kon je terecht voor een ander genre muziek, van 80’s muziek en disco tot dance, new wave, pop & rock. Als tegenprestatie voor de optredens, schonken de deelnemende cafés elk een waterput. Vorig jaar zaten we rond deze tijd volledig in lockdown en moesten we dus improviseren. De samenwerking met Radio Christina werd zeer goed onthaald. We hebben zelfs op het laatste moment beslist om de show te heruitzenden op Oudejaarsavond. De editie van vorig jaar heeft dankzij de vele giften het mogelijk gemaakt om 4 waterputten te doneren in Cambodja. 

Wat mogen we dit jaar verwachten?

Raf: Op zondag 26 december en vrijdag 31 december begint om 19u de radioshow op Radio Christina tot 02u. We hebben een line-up om U tegen te zeggen. De Heistse iconen van vroeger en de helden van nu zullen het beste van zichzelf geven. We brengen dus een mix van meerdere generaties van dj’s op hun beurt ook in de mix. Hier vindt u de volledige line-up: 

 • 19:00-20:00        Johan Wuyts
 • 20:00-20:30        Patje The Fox
 • 20:30-21:00        Raf Verelst
 • 21:00-21:30        Datix
 • 21:30-22:00        Dolle Jo
 • 22:00-22:30        Bart Smolders
 • 22:30-23:00        Filip Decibel
 • 23:00-23:30        Sam
 • 23:30-00:00        Bassarts
 • 00:00-00:30        Milano
 • 00:30-01:00        Henky
 • 01:00-01:30        Robbe Hood
 • 01:30-02:00        Tone
 • presentatie           Vince

Indien de huidige maatregelen het nog toelaten zullen ook de cafés onderaan de Heiste berg hun speakers afstemmen op Radio Christina. Op die manier zal er toch nog een deel van de Crazy Kroegentocht in de Kroegen zelf te beluisteren zijn. 

Verder zetten we dit jaar opnieuw via Facebook (www.facebook.com/crazykroegentocht) een crowdfunding op om geld in te zamelen zodat we ook dit jaar weer enkele waterputten kunnen schenken. Het geld gaat rechtstreeks naar waar het terecht moet komen. Om alles nog gestructureerder te laten verlopen sloten we ons goed doel ook aan bij ‘de 4de pijler’ van 11.11.11, het steunpunt voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het zuiden.

Crazy Kroegentocht op Radio Christina
Zondag 26 december 2021 en vrijdag 31 december van 19u tot 02u.

 • Regio Heist: 106.1 FM
 • Regio Hulshout: 106.5 FM
 • Regio Aarschot: 107.2 FM
 • Online: www.christina.be

U kan ook helpen door te doneren via de QR code op de affiche:


 

 

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Toekan Records

Vinyl & CD, drankjes en gebak

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier