Nieuws uit de regio

10-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Lichtjes-op-den-Berg

Vanaf  10 december is de Heistse berghelling feestelijk verlicht, net als de Bergstraat en het OCMW-gebouw. “Omdat er dit jaar geen kerstmarkt is en de nieuwjaarsdrink met vuurwerk wordt uitgesteld tot de zomer, wilden we op een andere manier een warme eindejaarssfeer creëren. Hopelijk stimuleren we zo ook gezonde buitenactiviteiten en steken we iedereen een hart onder de riem”, aldus schepen van evenementen Kathleen Vantyghem.

“We beleven op dit ogenblik de kortste dagen van het jaar. Veel mensen zorgen voor ‘licht in de duisternis’ met mooie kerstverlichting aan hun huis of zaak. Het valt op dat er extra werk van gemaakt wordt, een sympathiek gebaar om de medemens in deze moeilijke tijden wat afleiding te bezorgen. Ook het lokale bestuur wil graag zijn lichtje bijdragen” aldus Van Tyghem en toekomstig burgemeester Jan Moons. “Shoppen en vertoeven in Heist centrum worden dus extra aangenaam. Via het Bergstraatcomité spoorden we ook de handelaars en horeca aan om mee te werken aan de kerstsfeer.”

De dienst Toerisme heeft een feeërieke wandeling uitgestippeld langs de lichtjes in het centrum. Langs de verlichte trap aan de kleine parking op de Leopoldlei naast de vroegere Place2B wandel je de beboste helling op. De lichtjes begeleiden je langs de dekenij met zicht op het verlichte kerkplein. Je daalt terug af langs de trappen van de alom gekende berghelling met zicht op het kruispunt onderaan en zo verder de Bergstraat in. Terugkeren doe je langs de Postweg en de Neerweg.  . Met 2,5 km of zo’n 3.500 stappen maak je er ineens een mooie inspanning van! Je vindt het plannetje van de wandeling op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/sfeerverlichting-in-heist of bij team Toerisme

Ook in elke deelgemeente werd een grote verlichte kerstboom geplaatst. Verenigingen hebben hier en daar ook voor een kerststal en extra sfeerverlichting gezorgd.

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier