Nieuws uit de regio

10-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Lichtjes-op-den-Berg

Vanaf  10 december is de Heistse berghelling feestelijk verlicht, net als de Bergstraat en het OCMW-gebouw. “Omdat er dit jaar geen kerstmarkt is en de nieuwjaarsdrink met vuurwerk wordt uitgesteld tot de zomer, wilden we op een andere manier een warme eindejaarssfeer creëren. Hopelijk stimuleren we zo ook gezonde buitenactiviteiten en steken we iedereen een hart onder de riem”, aldus schepen van evenementen Kathleen Vantyghem.

“We beleven op dit ogenblik de kortste dagen van het jaar. Veel mensen zorgen voor ‘licht in de duisternis’ met mooie kerstverlichting aan hun huis of zaak. Het valt op dat er extra werk van gemaakt wordt, een sympathiek gebaar om de medemens in deze moeilijke tijden wat afleiding te bezorgen. Ook het lokale bestuur wil graag zijn lichtje bijdragen” aldus Van Tyghem en toekomstig burgemeester Jan Moons. “Shoppen en vertoeven in Heist centrum worden dus extra aangenaam. Via het Bergstraatcomité spoorden we ook de handelaars en horeca aan om mee te werken aan de kerstsfeer.”

De dienst Toerisme heeft een feeërieke wandeling uitgestippeld langs de lichtjes in het centrum. Langs de verlichte trap aan de kleine parking op de Leopoldlei naast de vroegere Place2B wandel je de beboste helling op. De lichtjes begeleiden je langs de dekenij met zicht op het verlichte kerkplein. Je daalt terug af langs de trappen van de alom gekende berghelling met zicht op het kruispunt onderaan en zo verder de Bergstraat in. Terugkeren doe je langs de Postweg en de Neerweg.  . Met 2,5 km of zo’n 3.500 stappen maak je er ineens een mooie inspanning van! Je vindt het plannetje van de wandeling op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/sfeerverlichting-in-heist of bij team Toerisme

Ook in elke deelgemeente werd een grote verlichte kerstboom geplaatst. Verenigingen hebben hier en daar ook voor een kerststal en extra sfeerverlichting gezorgd.

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier