Nieuws uit de regio

29-10-2021 - Putte

BK Wielrennen in Putte

Twintig jaar geleden ging het Belgisch Kampioenschap wielrennen door in Putte met Roger De Vlaminck als overwinnaar. Van 2004 tot 2008 en in 2011 was Putte ook aankomstgemeente voor de Ronde van België met ritwinnaars als Tom Boonen, Gert Steegmans en André Greipel. Het gemeentebestuur wil de reputatie van  wielergemeente extra in de verf door opnieuw de kandidatuur voor de organisatie van het BK voor eliterenners in 2027. Maar ook voor het BK voor elites zonder contract en de beloften (U23) in 2023 en voor nieuwelingen (U17) in 2025.

“Waar koers is, is sfeer en komen mensen samen om te genieten van sport”, vertelt schepen Jeroen De Cuyper. “Een organisatie van een wielerwedstrijd is een evenement waar mensen samen aan een project werken waardoor de samenhorigheid en de betrokkenheid centraal staat. Ook de horeca en de lokale economie kan zich van haar beste zijde laten zien”.

Putte verwacht dat de kandidatuur door de Koninklijke Belgische Wielerbond zal aanvaard worden door de rijke ervaring als gastgemeente voor een flink aantal wielerwedstrijden. De gemeente telt een groot aantal oud-profs die regelmatig de titels van de sportbladzijden haalden. “Naast de Ronde van België, (later Eneco-Tour) was Putte ook al gastgemeente voor het Na-Tourcriterium”, weet Burgemeester Peter Gysbrechts, “Hier stonden als kleppers als Philippe Gilbert, Sonny Colbrelli, Greg Van Avermaet Jasper Stuyven, Yves Lampaert en Remco Evenepoel op het podium. Ik weet nog dat Tom Boonen na zijn eerste overwinning in Putte zei dat hij op het lokale parcours taferelen zag die leken op de Ronde van Vlaanderen”.

Gezien de omvang van het evenement zal de gemeente beroep doen op een externe partner voor de organisatie, maar blijft als initiatiefnemer wel licentiehouder. Dit ook om de sponsorin en de hospitality (VIP-gebeuren), wat zal zorgen voor een zo groot mogelijk terugverdien model voor de gemeente, alsook voor de praktische regeling van de wedstrijd zoals o.a. he tparcours en de seingevers.29-10

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier