Nieuws uit de regio

09-10-2021 - Heist-op-den-Berg

Er wordt terug toneel gespeeld in Heist

“Eindelijk” zei cultuurraadvoorzitster Lou Ooms, “Er mag terug toneel gespeeld worden in Heist na 1,5 jaar”. Om de verschillende amateurtoneelverenigingen een hart onder de riem te steken en de toneelbezoekers wegwijs te maken in het aanbod, heeft de cultuurraad de Toneelbrochure samengesteld, waarin het grote aanbod van amateurtoneel in Heist wordt voorgesteld. De brochure is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek, in CC Zwaneberg en bij verschillende toneelverenigingen.

Heist-op-den-Berg mag dan dé fanfaregemeente in Vlaanderen zijn; met 12 verschillende gezelschappen die toneel op de planken brengen, wordt nog meer toneel gespeeld.  “De meeste Heistse toneelverenigingen hadden de plannen niet ver opgeborgen en staan nu in de startblokken om hun publiek met veel enthousiasme op te ontvangen”, schrijft Lou Ooms in haar voorwoord. In Heist werd de spits al afgestoken door het Heists Kamertoneel dat in hun zaaltje aan de Kattestraat al een stuk brachten in een beperkte bezetting en met ook een beperking van het publiek. De meeste verenigingen hopen echter opnieuw volle zalen te kunnen optekenen zonder beperkingen. Vooral in de maand maart 2022 dienen theaterliefhebbers hun agenda goed in het oog te houden, want dan spelen gelijktijdig De Goorse Molenwiek in Heist-Goor, het Booischots Toneelgezelschap en Vreugd en Deugd, de toneelafdeling van KWB in Wiekevorst.

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier