Nieuws uit de regio

09-10-2021 - Heist-op-den-Berg

Er wordt terug toneel gespeeld in Heist

“Eindelijk” zei cultuurraadvoorzitster Lou Ooms, “Er mag terug toneel gespeeld worden in Heist na 1,5 jaar”. Om de verschillende amateurtoneelverenigingen een hart onder de riem te steken en de toneelbezoekers wegwijs te maken in het aanbod, heeft de cultuurraad de Toneelbrochure samengesteld, waarin het grote aanbod van amateurtoneel in Heist wordt voorgesteld. De brochure is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek, in CC Zwaneberg en bij verschillende toneelverenigingen.

Heist-op-den-Berg mag dan dé fanfaregemeente in Vlaanderen zijn; met 12 verschillende gezelschappen die toneel op de planken brengen, wordt nog meer toneel gespeeld.  “De meeste Heistse toneelverenigingen hadden de plannen niet ver opgeborgen en staan nu in de startblokken om hun publiek met veel enthousiasme op te ontvangen”, schrijft Lou Ooms in haar voorwoord. In Heist werd de spits al afgestoken door het Heists Kamertoneel dat in hun zaaltje aan de Kattestraat al een stuk brachten in een beperkte bezetting en met ook een beperking van het publiek. De meeste verenigingen hopen echter opnieuw volle zalen te kunnen optekenen zonder beperkingen. Vooral in de maand maart 2022 dienen theaterliefhebbers hun agenda goed in het oog te houden, want dan spelen gelijktijdig De Goorse Molenwiek in Heist-Goor, het Booischots Toneelgezelschap en Vreugd en Deugd, de toneelafdeling van KWB in Wiekevorst.

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier