Nieuws uit de regio

30-09-2021 - Putte

Afbreken en terug opbouwen

In  vaccinatiecentrum Klein Boom zou normaal op 6 of 7 oktober de laatste prik gezet worden. In de grote ‘Hangaar 604’ werden al verschillende andere evenementen geboekt, onder meer een groot bedankingsfeest voor alle vrijwilligers. Door de plotse beslissing dat àlle 65-plussers een derde prik moeten krijgen, moest Eerstelijnszone Bonstato naar een oplossing. Burgemeester Peter Gysbrechts, die niet gediend was met de zeer laat gecommuniceerde beslissing, heeft toch een oplossing gevonden.

“Onze gemeenten moesten aan de slag om in het belang van onze mensen opnieuw zelf voor een oplossing te zorgen voor deze situatie, liefst zonder iedereen die terug wil sporten, vergaderen en feesten te moeten ontgoochelen”, aldus Gysbrechts.

Op 8 oktober wordt het bestaande vaccinatiecentrum afgebroken en meteen wordt een nieuwe infrastructuur opgericht op dezelfde locatie, zijnde in een andere, kleinere, vorm.  Het wordt een plug & play versie van het originele, maar dan kleiner.  “We zorgen er voor dat de nieuwe vaccinatielijnen indien nodig snel kunnen worden weggenomen en teruggezet worden wanneer de volledige “Hangaar 604” in gebruik is voor enkele andere evenementen,” aldus Peter Gysbrechts. “We verwachten dit toch enkele malen te moeten doen”.

Uiteraard zal er op dagen van vaccinaties geen andere activiteit in Hangaar 604 kunnen plaatsvinden, maar op andere dagen kan er wel activiteit zijn  ‘naast’ het dan gesloten vaccinatie gedeelte.

Peter Gysbrechts: “In principe zullen we dan vanaf 10 oktober weer operatief zijn, maar alles zal afhangen van wanneer we de 65+’ers effectief kunnen oproepen. Hiervoor is het wachten op de hogere overheid. Graag willen we weten wanneer de uitnodigingen kunnen vertrekken en dus wanneer we deze doorstart kunnen maken. Uiteraard ook of er vaccin zal beschikbaar zijn en welke de richtlijnen zijn over wie wanneer zijn 3de  prik kan ontvangen.”

Het bedankingsfeest ‘Een avond onder de sterren’ op donderdag 21 oktober voor de 800 vrijwilligers zal waarschijnlijk toch doorgaan. Ze worden getrakteerd op een avond met speeches, een DJ met dansvloer, 3 togen en foodtrucks.

 

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier