Nieuws uit de regio

30-09-2021 - Putte

Afbreken en terug opbouwen

In  vaccinatiecentrum Klein Boom zou normaal op 6 of 7 oktober de laatste prik gezet worden. In de grote ‘Hangaar 604’ werden al verschillende andere evenementen geboekt, onder meer een groot bedankingsfeest voor alle vrijwilligers. Door de plotse beslissing dat àlle 65-plussers een derde prik moeten krijgen, moest Eerstelijnszone Bonstato naar een oplossing. Burgemeester Peter Gysbrechts, die niet gediend was met de zeer laat gecommuniceerde beslissing, heeft toch een oplossing gevonden.

“Onze gemeenten moesten aan de slag om in het belang van onze mensen opnieuw zelf voor een oplossing te zorgen voor deze situatie, liefst zonder iedereen die terug wil sporten, vergaderen en feesten te moeten ontgoochelen”, aldus Gysbrechts.

Op 8 oktober wordt het bestaande vaccinatiecentrum afgebroken en meteen wordt een nieuwe infrastructuur opgericht op dezelfde locatie, zijnde in een andere, kleinere, vorm.  Het wordt een plug & play versie van het originele, maar dan kleiner.  “We zorgen er voor dat de nieuwe vaccinatielijnen indien nodig snel kunnen worden weggenomen en teruggezet worden wanneer de volledige “Hangaar 604” in gebruik is voor enkele andere evenementen,” aldus Peter Gysbrechts. “We verwachten dit toch enkele malen te moeten doen”.

Uiteraard zal er op dagen van vaccinaties geen andere activiteit in Hangaar 604 kunnen plaatsvinden, maar op andere dagen kan er wel activiteit zijn  ‘naast’ het dan gesloten vaccinatie gedeelte.

Peter Gysbrechts: “In principe zullen we dan vanaf 10 oktober weer operatief zijn, maar alles zal afhangen van wanneer we de 65+’ers effectief kunnen oproepen. Hiervoor is het wachten op de hogere overheid. Graag willen we weten wanneer de uitnodigingen kunnen vertrekken en dus wanneer we deze doorstart kunnen maken. Uiteraard ook of er vaccin zal beschikbaar zijn en welke de richtlijnen zijn over wie wanneer zijn 3de  prik kan ontvangen.”

Het bedankingsfeest ‘Een avond onder de sterren’ op donderdag 21 oktober voor de 800 vrijwilligers zal waarschijnlijk toch doorgaan. Ze worden getrakteerd op een avond met speeches, een DJ met dansvloer, 3 togen en foodtrucks.

 

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier