Nieuws uit de regio

16-08-2021 - Heist-op-den-Berg

KSK Heist klaar voor nieuw seizoen

Met een ‘clubdag’, waarbij het afscheid van clubicoon Bart Webers centraal stond, heeft KSK Heist het nieuwe voetbalseizoen nu definitief op gang geschoten. Door de bekende omstandigheden had Webers, na 14 jaar dienst bij blauw-wit-groen, nog geen afscheidsmatch kunnen spelen. Dat werd nu goedgemaakt met een 30-tal ex-ploegmaats, die de Heistse clubdag mee kleur gaven.

“Wat Bart voor de club betekend heeft, is moeilijk in woorden te vatten”, vertelt Roel Grant, zelf jarenlang sterkhouder in de Heistse verdediging en nu bij het bestuur van KSK Heist betrokken. “Hij kwam 14 jaar geleden van Leopoldsburg en heeft als centrale middenvelder, of box-to-box speler zoals dat vandaag genoemd wordt, een belangrijke rol gespeeld in de opgang van 4de klasse naar het hoogste amateurreeks waarin we nu staan. Er waren weinig kopduels die hij verloren heeft. Bart is over all topscorer van de club met 137 doelpunten, waarvan 18 in het seizoen toen we in 3de klasse kampioen speelden. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast was hij een leiderstype die ook zorgde voor de ambiance, o.m. als dj in de cafetaria na de wedstrijd.”

Voor de rest kijkt Grant met een apart gevoel terug op het recente verleden: “Corona heeft ook op KSK Heist een enorme impact gehad. Het eerste elftal kon niet spelen of trainen. De spelers kregen wel individuele opdrachten en begeleiding om hun conditie op peil te houden. Bij de jeugd ging het op en af: dan mochten de kleinsten spelen, de rest een beetje later,  maar de reserven nog niet. Wat ik het vervelendste vond, waren de voortdurende wijzigingen door de federale overheid, Voetbal Vlaanderen en de provinciale maatregelen die dan soms weer strenger waren”.

Roel Grant ziet de toekomst vrij hoopvol tegemoet: “Ons doel is om zo dicht mogelijk bij de top te eindigen met het fanionteam. De kwaliteiten van de tegenstanders zijn voor dit seizoen echter moeilijk in te schatten. Er gebeurden vele transfers en sommige ploegen zijn helemaal vernieuwd.” Ook wat de jeugd betreft staat KSK Heist dit seizoen weer sterk. In totaal hebben ze meer dan 250 jeugdspelers en nog steeds het 3-sterren-label wat betekent dat ze interprovinciaal mogen spelen.  Om de kloof met de gewestelijke jeugdafdelingen niet te groot te maken, werd een samenwerkingsakkoord afgesloten met KV Mechelen zodat ze ook in de provinciale jeugdreeksen kunnen aantreden.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier