Nieuws uit de regio

16-08-2021 - Heist-op-den-Berg

KSK Heist klaar voor nieuw seizoen

Met een ‘clubdag’, waarbij het afscheid van clubicoon Bart Webers centraal stond, heeft KSK Heist het nieuwe voetbalseizoen nu definitief op gang geschoten. Door de bekende omstandigheden had Webers, na 14 jaar dienst bij blauw-wit-groen, nog geen afscheidsmatch kunnen spelen. Dat werd nu goedgemaakt met een 30-tal ex-ploegmaats, die de Heistse clubdag mee kleur gaven.

“Wat Bart voor de club betekend heeft, is moeilijk in woorden te vatten”, vertelt Roel Grant, zelf jarenlang sterkhouder in de Heistse verdediging en nu bij het bestuur van KSK Heist betrokken. “Hij kwam 14 jaar geleden van Leopoldsburg en heeft als centrale middenvelder, of box-to-box speler zoals dat vandaag genoemd wordt, een belangrijke rol gespeeld in de opgang van 4de klasse naar het hoogste amateurreeks waarin we nu staan. Er waren weinig kopduels die hij verloren heeft. Bart is over all topscorer van de club met 137 doelpunten, waarvan 18 in het seizoen toen we in 3de klasse kampioen speelden. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast was hij een leiderstype die ook zorgde voor de ambiance, o.m. als dj in de cafetaria na de wedstrijd.”

Voor de rest kijkt Grant met een apart gevoel terug op het recente verleden: “Corona heeft ook op KSK Heist een enorme impact gehad. Het eerste elftal kon niet spelen of trainen. De spelers kregen wel individuele opdrachten en begeleiding om hun conditie op peil te houden. Bij de jeugd ging het op en af: dan mochten de kleinsten spelen, de rest een beetje later,  maar de reserven nog niet. Wat ik het vervelendste vond, waren de voortdurende wijzigingen door de federale overheid, Voetbal Vlaanderen en de provinciale maatregelen die dan soms weer strenger waren”.

Roel Grant ziet de toekomst vrij hoopvol tegemoet: “Ons doel is om zo dicht mogelijk bij de top te eindigen met het fanionteam. De kwaliteiten van de tegenstanders zijn voor dit seizoen echter moeilijk in te schatten. Er gebeurden vele transfers en sommige ploegen zijn helemaal vernieuwd.” Ook wat de jeugd betreft staat KSK Heist dit seizoen weer sterk. In totaal hebben ze meer dan 250 jeugdspelers en nog steeds het 3-sterren-label wat betekent dat ze interprovinciaal mogen spelen.  Om de kloof met de gewestelijke jeugdafdelingen niet te groot te maken, werd een samenwerkingsakkoord afgesloten met KV Mechelen zodat ze ook in de provinciale jeugdreeksen kunnen aantreden.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier