Nieuws uit de regio

17-06-2021 - Putte

Testcentrum in Klein Boom

Testen voor vakantie of evenement

Voor de vertrekkende reiziger en de burger die een PCR-test nodig heeft om aan een evenement te kunnen deelnemen wordt er een speciaal testcentrum opgericht naast het vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte. Daar wordt een nieuwe mijlpaal bereikt: In de loop van de week zullen 70% van de volwassenen minstens één keer gevaccineerd zijn. De afgelopen week werden mensen uitgenodigd die geboren zijn in de eerste helft van 1990.

Het testcentrum staat los van het vaccinatiecentrum en zal uitgebaat worden door het labo Eurofins, een labo met ook testcentra op andere plaatsen in Vlaanderen. Mensen die zich willen laten testen, wordt gevraagd om niet onnodig het vaccinatiecentrum binnen te gaan. Het is daar om sommige momenten al enorm druk.

Hier onder de openingsuren van het testcentrum:

Dag

Voormiddag

Namiddag

Maandag

8:30-12

13-17

Dinsdag

GESLOTEN

13-17

Woensdag

8:30-12

13-17

Donderdag

8:30-12

13-17

Vrijdag

8:30-12

13-17

Zaterdag

8:00-12

GESLOTEN

Zondag

GESLOTEN

GESLOTEN

Hoe werkt het?

1.           Men dient zich éénmalig te registreren via https://www.eurofins-labovanpoucke.com/nl/covid-19/COVID-19-PCR-test  of via de gratis APP TRustOne.

2.           Na de registratie worden de inloggegevens bezorgd.

3.           De registratie is persoonlijk, dus meerdere gezinsleden hebben elk aparte een registratie nodig. Dit kan wel met 1 GSM nummer of mailadres.

4.           Daarna is het kinderspel, via 1 scherm vind je de mogelijkheid om een afspraak te maken, je eigen QR code te openen en je testresultaten in te kijken.

5.           De betaling kan alleen elektronisch gebeuren. (tenzij je recht hebt op een gratis test van de overheid);

Terugkerende reizigers, patiënten met symptomen, hoog risicocontacten, ed. kunnen nog steeds getest worden in de reeds bestaande testcentra.

“Door een apart pre-travel-testpunt op te starten wordt een oplossing geboden aan het dreigende personeelstekort in de testcentra, tegelijk wordt de testcapaciteit in de triagecentra gevrijwaard voor mogelijk besmette personen. Bovendien wordt de kans op contact tussen mogelijks besmette personen en reizigers of evenementenbezoekers tot een strikt minimum herleid”, aldus burgemeester Peter Gysbrechts en de coördinerende dokter Veronique Doms.

In het vaccinatiecentrum worden deze week de mensen uitgenodigd die geboren zijn in de jaren 90. De twintigers en dertigers mogen dan ook heel binnenkort hun uitnodiging ontvangen.

De drie burgemeesters van Heist, Bonheiden en Putte hopen het tempo te kunnen aanhouden om ook de jongeren zo snel mogelijk de kans te kunnen geven zich te laten vaccineren

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier