Nieuws uit de regio

16-04-2021 - Heist-op-den-Berg

QVAX in Klein Boom

Vorige week werd het systeem van de centrale reservelijst QVAX uitgetest in Deinze en Roeselare. Nu de testperiode is afgelopen maakt ook vaccinatiecentrum Klein Boom gebruik van QVAX om vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel in te vullen.

Woon je in Bonheiden, Putte of Heist-op-den-Berg? Dan kan je je vanaf nu dus online registeren voor de reservelijst van ons vaccinatiecentrum. Wanneer er snel mensen nodig zijn om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, kan het vaccinatiecentrum automatisch de mensen oproepen met de hoogste prioriteit. Wie opgeroepen wordt, krijgt een sms en mail en wordt gevraagd om snel te reageren. 

Je registreert je online via www.QVax.be  om je op de reservelijst te plaatsen. Iedereen kan zich inschrijven die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie. Je vult een aantal gegevens in: naam, rijksregisternummer, mailadres en telefoonnummer. Je duidt aan op welke momenten  je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.  Het vaccinatiecentrum heeft vaccins over en roept mensen op van de reservelijst.

Het vaccinatiecentrum vaccineert eerst mensen die een uitnodiging voor vaccinatie gekregen hebben. Maar soms komen mensen niet opdagen voor hun afspraak en heeft het vaccinatiecentrum een paar dosissen op overschot. Dan doet het vaccinatiecentrum een beroep op de reservelijst uit QVAX. Men stuurt via QVAX een sms en mail naar de meest prioritaire mensen die op de reservelijst staan om hen te vragen snel naar het vaccinatiecentrum te komen.

De oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden. 

Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum. Krijg je een sms en/of mail? Dan heb je 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt voor je vaccinatie. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig). 

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. 

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier