Nieuws uit de regio

07-03-2021 - Heist-op-den-Berg

Veel inbreuken op de N10 en N15

Op zaterdag 6 maart heeft politiezone Heist een gezamenlijke actie met de dienst Douane georganiseerd in het kader van algemene overlast, zowel in het verkeer als gerechtelijk (handel drugs, wapenbezit, …). In totaal werkten 25 mensen mee aan de controle. Ondanks dat er niet zoveel voertuigen werden gecontroleerd, moest de politie toch heel wat processen verbaal opstellen.

De politie installeerde zich op twee verschillende plaatsen op de baan Lier-Aarschot en de Mechelsesteenweg. Ze controleerde 49 personen en 32 voertuigen. Twee personen bleken in het bezit van drugs, één persoon kreeg een proces-verbaal voor handel in drugs. Eén persoon schond de opgelegde probatiemaatregelen. Verder werden vier personen geverbaliseerd voor drugs in het verkeer, met als gevolg een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Twee personen bleken onder invloed van alcohol (1x onmiddellijke intrekking rijbewijs, 1x inhouding van 3u). Drie personen reden rond met een verlopen keuringsbewijs, en twee personen zonder rijbewijs. Voorts werd één proces-verbaal opgesteld voor gsm-gebruik achter het stuur. Eén persoon had zijn bromfiets opgedreven tot maar liefst 111 km/u. Ook werden 29 mensen geverbaliseerd voor hun snelheid. Tijdens de controles nam één persoon de vlucht, maar werd al snel gearresteerd door de politie. De bestuurder werd geverbaliseerd voor verkeersinbreuken en verdachte handelingen. 

Tot slot deed de dienst Douane één onmiddellijke inning (€500) inzake rijden met rode gasolie. Verder moesten vier personen een betaling doen van hun openstaande penale boetes, samen goed voor een waarde van €2600.

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier