Nieuws uit de regio

03-03-2021 - Heist-op-den-Berg

Heist Loopt....naar Scherpenheuvel

Twee edities van het succesvolle joggingevenement Heist Loopt / Zingt zijn/zullen niet doorgaan door de pandemie, maar de Actie Zorgenmens van Rotary blijft niet bij de pakken zitten. Op 1 mei organiseren ze een wandeling/jogging naar Scherpenheuvel, volledig coronaproof, elk in zijn eigen bubbel. Een uitgewerkt huzarenstukje met startplaatsen aan het Heistse station, van Aarschot of van Testelt en bevoorradingsposten onderwerg. De opbrengst gaat naar Nethedal in Booischot en het project ‘Schoolbegeleiding in Heist’.

Het team van Heist Loopt heeft verschillende formules uitgewerkt die kunnen geraadpleegd worden op de website www.heistlooptenzingt.be  Naargelang de gekozen afstand en formule wordt er een bevoorrading voorzien:​
5 km: bij aankomst
15 km: na 5 en 10 km en bij aankomst
30 km: na 10, 20 en 25 km en bij aankomst

Om alles coronaproof te laten verlopen, moet je inschrijven in een tijdslot. Op die manier wordt vermeden dat aan de start, bij de bevoorradingsposten en bij aankomst in Scherpenheuvel een massa personen bij mekaar staat. Ook alle ontbijt- en lunchpakketten worden apart en coronaproof verpakt en overhandigd. Afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen kunnen de de aangeboden tijdslots nog uitgebreid worden. De organisatie zorgt ook voor openbaar vervoer tickets om terug thuis te geraken.

Inschrijven kan me tof zonder ontbijt en lunch of openbaar vervoer maar alleen op dezelfde website, ten laatste op woensdag 28 april.

De goede doelen waarvoor gelopen of gewandeld wordt:
- In navolging van het dagverblijf te Booischot, bouwt Nethedal een nachtverblijf in Heist Centrum voor 12 personen met een beperking. Voor de afwerking moeten er nog heel wat fondsen ingezameld worden. Ook toekomstige evenementen zullen in het teken staan van het nachtverblijf, zodat dit project volledig kan afgewerkt worden.​
- Elk schooljaar verlaten ook Heist jongeren de schoolbanken zonder diploma secundair onderwijs. Vroegtijdige schoolverlaters zonder diploma of andere kwalificatie betreden de arbeidsmarkt in een kwetsbare startpositie. Om de ongekwalificeerde uitstroom in de Heistse scholen in te perken, is het project ‘Schoolondersteuning Heist’ opgestart.

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier