Nieuws uit de regio

11-02-2021 - Putte

Voorbereid op alle calamiteiten

Tijdens een dry-run werd in het Gemeenschapscentrum Klein Boom het vaccineren ingeoefend met een 30 vrijwillige medewerkers en 20 acteurs. De kandidaten voor een vaccin kwamen niet altijd zonder moeilijkheden binnen, maar beeldden verschillende situaties uit die kunnen voorkomen. Kan iemand in een rolwagen gemakkelijk binnen?  Hoe stel je vragen aan iemand die volledig doof is? Hoe vang je iemand op die brutaal iedereen wil voorsteken “omdat ze te weinig tijd heeft om aan te schuiven”?

Omdat logistiek manager Chris Van Tongelen niet aanwezig kon zijn, werden de honneurs waargenomen door Bjorn Peeters, HR-manager van het vaccinatiecentrum. “Alles samen kunnen we op ongeveer 500 vrijwilligers beroep doen” aldus een tevreden Peeters. “Dat gaat van gepensioneerden tot jongeren, van schooldirecteurs tot poetsvrouwen. Wie we eventueel nog zouden kunnen gebruiken zijn voetbalstewards. Die hebben ervaring om rustig om te gaan met baldadige mensen. Niet dat we die direct veel verwachten, maar je weet toch nooit”. Voor medische vragen zoals “Kan ik zelf mijn vaccin kiezen?”, was medisch verantwoordelijke Guido Penninckx in de buurt.

De acteurs gingen echt op in hun rol, in zoverre dat zelfs de politie werd opgeroepen om een opdringerige jongedame tot kalmte aan te manen. “Ongetwijfeld zullen er bij de echte vaccinatie nog andere problemen de kop op steken, maar we hebben het voordeel dat de levering van de vaccins niet massaal zal zijn in het begin, zodat we rustig kunnen opstarten”, aldus Peeters.

Ook de burgemeesters Peter Gysbrechts van Putte en Lode Van Looy van Bonheiden kwamen een kijkje nemen. “In het begin lijkt het wel een grote chaos”, ondervond Van Looy, “maar gelukkig zullen we links en rechts wel kunnen bijsturen door de trage opstart”.

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier